Elazığlı Mağdurlar, 28 Şubat'ı Değerlendirdi

Elazığlı vatandaşlar, 28 şubat darbesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Elazığlı Mağdurlar, 28 Şubat'ı Değerlendirdi
Kapatılan Refah Partisi'nin Elazığ eski İl Başkanı ve kayıp trilyon davasında mahkumiyet alarak 5 ay cezaevinde kalan olan Ziya Orman, 28 Şubat mağdurlarından olduğunu söyledi.

Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ın, siyasete başladığı günden itibaren 3-4 partisinin kapatıldığına dikkat çeken Orman, bunun sebebinin Necmetin Erbakan’nın ağır sanayi, milli ve maneviyat demesinden kaynaklandığını savundu. Orman, "Partimiz her seferinde derin güçler tarafından kapatıldı. Partimiz kapatıldıktan sonra hesaplar denetlendi. Anayasa mahkemesi hiçbir şey yok hesaplarda dedi.

Daha sonra ağır cezada dava açıldı. Açılan davada 800 milyarlık hesaptan dolayı ve evrakta sahtecilikten dolayı bize ceza verdiler. Bu cezamızı 5 ay yatarak tamamladık. Bu diğer partilerde de aynı şey yaşandı. Ancak yaşananlar bu şekilde ceza ile sonuçlanmadı. Zulmün sonu yoktur biz bu mağduriyeti yaşadık. Bize bunu yaşatanları da görüyoruz ki cezaevindeler yaptıklarını çekecekler diye düşünüyorum" dedi

28 Şubat mağdurlarından olduğunu belirten Av. İrfan Sönmez de Türkiye'nin darbelerle hesaplaşması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin son 50 yılının darbeler tarihi olduğunu belirten Sönmez, 1960 ile başlayan sürecin 1997 yıllı 28 Şubat'ına kadar devam ettiğini kaydetti.

Sönmez, "Hesabı sorulamayan her darbe Türkiye'de yeni bir darbenin tetikleyicisi olmuştur. Bu darbelere yapanların milleti korumak ve milletin değerlerine sahip çıkmak Türkiye'yi daha iyi bir noktaya götürmek iddiasını taşıdıklarını söylemek mümkün değildir. Çok büyük darbelere sebebiyet vermiştir. 28 Şubat’tan sonra bölücü hareket büyümüştür, kitleleşmiştir, dindar kesimlerin bir kısmı devletle küsmüştür. Aralarına mesafe koymuşlardır. Netice olarak büyük sıkıntılara sebebiyet vermiştir. Türkiye bu darbe yıl dönümünde bunun hesabını görmelidir. Bunu mutlaka yargı önünde masaya yatırmalıdır. Demokrasilerde devlet darbelerle değil, hukukla korur. Vatandaşını düşmanı olarak telaki etmez. Dolayısıyla Türkiye eğer demokratik bir devlet olacaksa darbelerle hesaplaşmalıdır. Ve bizi parçalara ayırmayı hedefleyen 28 Şubat'la da mutlaka hesaplaşmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA