Bakan Eroğlu, Toplu Açılış Törenine Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Şuana kadar bin 200 tane tesis açtık. Bunun 232 tanesi dev barajdır. 58 tane şehre içme suyu temin ettik" dedi.

Bakan Eroğlu, Toplu Açılış Törenine Katıldı
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ordulula yaklaşık 170 milyon liraya mal olacak 30 yatırım müjdesi verdi. Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği 5 yatırımın açılış ve 4 yatırımın toplu temel atma törenine Bakan Veysel Eroğlu, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

Toplu açılış ve temel atma töreni öncesinde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de 81 ilin su sorununu çözdüklerini söyledi.

Bakan Eroğlu, “Hükumetimiz ile birlikte güzel işler başarıyoruz. Dış borçları ödemekle kalmadık. Bakın Türkiye'nin durumunu 10 yılda kat ettiği mesafeyi ifade etmek için söylüyorum. Türkiye’de yatırımlar dolu dizgin devam ediyor. Her yerde temel atıp, açılış yapıyoruz. Şuanda Türkiye’de 16 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı. Kazalar azaldı. Hava alanları halkın yolu oldu. 2003 yılında Başbakanımız hükümetin başına geldiğinde bana da 'DSI’ye geleceksin, Türkiye’nin su sorununu halledeceksin' dediğinde DSİ’ye geldim. Ben geldiğim zaman fotoğraf çektim. Ne kadar bütçeniz var dedim. 2 katrilyon. Peki toplam yapılan ihalelerin sayısı ne kadar? Bin 600 ihale yapılmış, yüzde 400 keşif artışları var. Toplam rakam 82 katrilyondu. Ortalama bitiş süresi 41 yıldı. Ama biz Allah'a şükür bunun altında ezilmedik. Şuana kadar bin 200 tane tesisi açtık. Bunun 232 tanesi dev barajdır. 58 tane şehre içme suyu temin ettik. Ben sanıyordum ki, sadece İstanbul da su yok. DSİ’ye gelince her yerden talep gelmeye başladı.

Baktık ki 58 yerleşim yerinin suyu yok. Biz yıldırım hızıyla eylem planı hazırladık. Hedem 40-50-60 şeklinde eylem planını hazırlayıp uyguladık. Acil olan o illerin su meselesini kökünden çözüverdik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol mensuplarının katılımıyla Ordu Botanik Park ile Ordu İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin canlı bağlantı ile temel atma törenleri gerçekleşti .
Kaynak: İHA