Troleybüs Projesi'ni Hayata Geçirecek Olan Firmanın Yetkilileri Kütahya'da

Kütahya Belediyesi'nin ulaşım alanında geliştirdiği Troleybüs Projesi'ni hayata geçirecek olan Macaristan Ikarus Otobüs firması yetkilileri, Belediye Başkanı Mustafa İça'yı ziyaret ettiler.

Troleybüs Projesi'ni Hayata Geçirecek Olan Firmanın Yetkilileri Kütahya'da
Yapılan toplantıda Belediye Başkanımız Mustafa İça, “Macaristan İstanbul Başkonsolosun Kütahya ziyaretlerinde iyi bir fırsat yakaladık. Macaristan’da yaptığımız ziyaretlerde Ikarus firması yetkilileri ile ilk kez orada karşılaştık. Sonrasında İstanbul’da yapılan toplantıda bu görüşmeleri geliştirdik. Bugün yapılan tüm bu toplantıların çerçevesini genişleterek sonuca gitmek için bir çalışma içindeyiz. Gerek ülkemizde gerekse çevre ülkelerimizde toplu taşıma konusunda troleybüs konusunda büyük bir talep var. Bu talebin sadece bir istekten ziyade yasal olarak ta zorunlu olduğu için bir süreç yaşıyoruz. Öncelikli olarak taraflar yatırımı koordine edecekler” dedi.

Başkan İça, daha sonra Troleybüs Projesi hakkında bir sunum gerçekleştirerek, katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.

AK Parti Kütahya Milletvekili ve Türkiye-Macaristan Parlamentolar arası Dostluk Gurubu Başkanı Vural Kavuncu da, konuşmasında şunları ifade etti: “Türkiye Macaristan’ın tarihsel bir dostluğu vardır. Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın Macaristan ziyaretinde yaptığı görüşmeler sonrasında Türkiye ile Macaristan arasındaki 2,5 milyar dolarlık iş hacminin 2015 yılına kadar 5 milyar dolara çıkartılması kararı alındı. Bunun ilk adımlarını da Kütahya’ da sizlerin kanalı ile görmekten mutluyuz." Ziyarete Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, Ikarus Firma Yetkilileri, Kütahya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve İstanbul Ulaşım A.Ş. yetkilileri katıldı.

Kaynak: İHA