Öğrenciden İlginç Soru

Fatsa Vergi Dairesi çalışanları 24. Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde Büyük Ata İlköğretim Okulu’nda öğrencileri verginin önemi konusunda bilgilendirdi.

Öğrenciden İlginç Soru
Bilgilendirme sırasında bir öğrencinin, “Madem ödediğimiz vergiler bize su ve elektrik olarak geri dönüyor, o halde neden biz neden suya, elektriğe para ödüyoruz” demesi ziyarete damgasını vurdu. Fatsa Vergi Dairesi Gelir Uzmanları Mehmet Öztürk ve Attila Tarak Büyük Ata İlköğretim Okulu’nda öğrencilere vergi konusunda bilgiler verdi. Gelir Uzmanı Attila Tarak, “24.’sünü kutladığımız Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimizin merak ettiği konular olduğunu düşünerek okulunuzu ziyaret ettik. Eğer biz devletimizden bir takım hizmetleri bize vermesini istiyorsak ve devletin bize bu hizmetleri verebilmesi için bizlerden istediği tek şey vergilerimizi düzenli olarak ödemektir. Vergi, devletin kanunlar çerçevesinde belirli kişilerden cebren yani o kanunları belirten kişi ve o işi yapan insanlardan zorla aldığı paralardır. Bu paraları vergi geliri olan insanlardan istiyoruz. Bu paraları biz eğer düzenli olarak ödersek, kendi gelirlerimizi düzenli olarak beyan edersek devletimiz bizim istediğimiz hizmetleri sunuyorlar. Ordu bölgemizde gelir gider oranımız yaklaşık olarak yarı yarıya, bu da Ordu bölgemizde devletimizin topladığı vergi gelirleri bu bölge için harcanan giderlerin ancak yarısını oluşturuyor. Bizde vergi dairesi personelleri olarak bu gelirlerimizi nasıl artırabiliriz, bunu topluma nasıl yayabiliriz amacıyla özellikle gelecek nesillerimizi oluşturacak siz küçüklerimizi bu konularda çok daha duyarlı olabilmeniz için buraya gelip size bilgi vermeye çalışıyoruz. Sizlerde ailelerinize alışveriş yaptığınız zaman bir tane alacağınız fişin size bu hizmetlerin sunulacağı bilincinde olmak üzere bundan sonra bu konularda daha duyarlı olmanızı biz sizlerden istirham ediyoruz” diye konuştu

“FİŞİMİZİ ALMALIYIZ” Gelir Uzmanı Mehmet Özdemir ise bir öğrencinin, “Fişimizi almazsak ne olur?” şeklindeki sorusuna, “Alışveriş yaptığımızda eğer fişimizi ya da faturamızı almazsak bu para tamamen alışveriş yaptığımız mağaza sahibine kalıyor ve biz bunu belgelendiremiyoruz. Fişi alıp çöpe atabilirsiniz, atarsanız hiçbir şey olmaz. Önemli olan buradaki vatandaşlık görevi olan fişimizi almak. Yani kısaca vergilerimizi ödersek ve üzerimize düşen vatandaşlık görevlerimizi yerine getirirsek devletimizden gerekli olan hizmetleri daha kolaylıkla alabiliriz” ifadelerini kullandı.

Bilgilendirme sırasında bir öğrencinin, “Madem ödediğimiz vergiler bize su ve elektrik olarak geri dönüyor, o halde neden biz neden suya, elektriğe para ödüyoruz?” sorusuna Öztürk, “Su ve elektrik verilebilmesi için barajlar santraller yapılması lazım. O yüzden vergi burada büyük ihtiyaç” şeklinde cevap verdi .
Kaynak: İHA