Köydes Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) değerlendirme toplantısı, Vali Süleyman Tapsız’ın başkanlığında yapıldı.

Köydes Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Vali Süleyman Tapsız ile birlikte; Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Elbeyli Kaymakamı Meral Uçar, Musabeyli Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan, Polateli Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve ilgili şube müdürleri katıldı.

Toplantıda, 2012 yılı KÖYDES

uygulamasına ilişkin çalışmalar değerlendirilirken, ayrıca 2013 yılı KÖYDES projeleriyle ilin merkez, Elbeyli, Musabeyli ve Polateli ilçelerine bağlı köylerin, 2013 yatırım programına alınan yol, su, kanalizasyon, içme suyu, sondaj ve isale hattı çalışmalarıyla ilgili bilgilere yer verildi.

Genel Sekreter Mustafa Bolat, toplantıda konu ile ilgili sunum yaparken, ilçe kaymakamları ve İl Genel Meclis Başkanı Karakuş da uygulamada karşılaşılan aksaklıklardan bahsederek, çözüm yollarına değindi.

Genel Sekreter Bolat, 2013 yılı içerisinde yatırım programına alınan; 157 kilometre 1. Kat Asfalt Sathi Kaplama, 53 kilometre 2. Kat Asfalt Sathi Kaplama, 63,5 kilometre Stabilize ve 42 Menfez işinin yapılacağını, bunun toplam maliyetinin 15 milyon 972 bin 97 TL olduğunu belirtti.

Bolat ayrıca, 6 köyün su şebekesi yenilemesi, 10 köye sondaj açılması, 7 köye su deposu yapılması, 10 köyün de isale hattı ve kanalizasyon şebekesi döşenmesi işlerinin tamamlanacağını kaydetti.

Sunum sonunda bir konuşma yapan Vali Tapsız ise, özel idarede yeni bir yönetimin bulunduğunu belirterek, “Genel sekreterimiz ve ilçe kaymakamlarımız ile birlikte koordinasyon içerisinde köylerimizin ihtiyaçlarını gidermeye, eksikliklerini tamamlamaya gayret edeceğiz. Takip, denetim ve akıllı yönetimle daha kaliteli ve daha ucuz hizmet üretmeye çalışacağız” dedi.

Kaynak: İHA