İddia Bayilerine Polis Baskını

Kayseri’de polis ekiplerinin denetlediği 55 iddia bayiinde 18 yaşın altındaki çocuklara oyun oynattığı belirlenen 4 bayiin ruhsatlarının iptal edildiği açıklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “2009 yılında yürürlüğe giren ‘Spor Müsabakalarına Dayalı Sabit İhtimalli ve Müşterek Bahis Oyunları Uygulama Yönetmeliği’ 18 yaşından küçüklere oyun oynatılmasını ve ikramiye ödenmesini yasaklamıştır. Ayrıca 2010 yılında yürürlüğe giren ‘Sabit Ganyan Bayiliği Yönetmeliği’ hükümlerine göre de 18 yaşından küçüklerin ve gayri mümeyyizlerin bayilik mahalline girmesi, oyun oynaması veya ikramiye tahsil etmesi yasaklamıştır” denilerek bilgi verildi.

Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında, konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgiler aktarıldı: “Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla 2012 yılında il merkezinde 44, merkeze bağlı olmayan ilçelerde 11 olmak üzere toplam 55 iddaa bayii ve 15 ganyan bayii denetlenmiştir.

Söz konusu denetlemeler esnasında, ilimizde faaliyet gösteren iddaa bayilerinden 18 yaşından küçüklere oyun oynattıkları tespit edilerek tutanak tanzim edilen 4 adet iddaa bayiinin ruhsatı Spor Toto Teşkilat Başkanlığınca iptal edilmiştir.

Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla Ailelerimize ve bayilere önemli görevler düşmektedir.

Ailelerimiz; çocuklarına kısa yoldan para kazanmanın yanlış bir davranış olduğunu, kumar alışkanlığının ilk adımının buralarda atıldığını, bu tür tehlikeli alışkanlıklardan sakınmaları konusunda gerekli eğitimi vermeli ve çocuklarının takipçisi olmalıdırlar.

Bayilerimiz; iş yerlerine “18 yaşından küçükler giremez” levhasını görülebilecek bir yere mutlaka asmalıdırlar.

Bayilerimiz, 18 yaşından küçük olduğundan şüphelendikleri kişilerin kimliklerini kontrol ederek bayiilere girmelerine ve oyun oynamalarına izin vermemelidirler.

2013 yılında da il merkezi ve merkeze bağlı olmayan ilçelerde aynı şekilde denetimlere aralıksız olarak devam edilmektedir.”
Kaynak: İHA