İçişleri Bakanı Güler: Süreç Adım Adım İlerleyecek

İçişleri Bakanı Muammer Güler, terör sorunun çözüm sürecinin adım adım ilerleyeceğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediklerinin uygulanacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Antalya Kemer Beldibi Mevki Akka Hotel'de düzenlenen 'İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşım Toplantısı'na katıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Güler, PKK'nın 21 Mart'ta silah bırakacağı yönünde haberlerin hatırlatılması üzerine, Başbakan Erdoğan'ın bu konuyla ilgili açıklama yaptığını, bunun en doğru açıklama olduğunu söyledi.

Güler, bundan dolayı bir şey eklemeye gerek olmadığını söyledi.

Bir gazetecinin "Başbakan Erdoğan'ın suça bulaşmamış olanlar için de zaten hanelerine, annelerine, babalarına da kavuşabilirler." açıklamasını hatırlatması üzerine de Güler, bu konuyla ilgili ayrıca karar verileceğini, henüz sürecin başında olduklarını söyledi.

Güler, " Süreç adım adım ilerleyecek, gelişmelere göre Sayın Başbakanımız ne söylediyse şimdilik onu uygulayacağız." dedi.

Yargıtay'ın telekulakları da sorulan Güler, Yargıtay ve mahkeme kararları üzerinde bir şey söylemenin doğru olmadığını kaydetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) araştırma komisyonunun da bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü belirten Güler, "Yargıtay Genel Kurulu'nun verdiği karar içtihatı birleştirme kararı olarak kanun niteliğinde bir karardır. Tabi ki de uygulanacak." şeklinde soruları cevapladı .