Yıldırım, Yeniden Güven Tazeledi

Besni Güvenlik Güçlerine Yardım Derneği başkanlığına yeniden seçilen Mehmet Yıldırım, güven tazeledi.

Yıldırım, Yeniden Güven Tazeledi
Dernek binasında gerçekleştirilen genel kurula; AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Besni CHP İlçe Başkanı Aydın Doğan, Adıyaman İl Genel Meclis üyeleri Kemal Temel, Sayit Ciner, Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, Besni Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kasap, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Şoförler Odası Başkanı Ali Can, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer ve dernek üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede divan başkanlığına Ali Erdoğan seçilirken, katip üyeliklerine ise İsmail Sümer ve Kemal Temel seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Yönetim ve denetim kurulu okunarak ibra edildi. Kongrede söz alan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, “Bu derneğin kuruluşu 1996 yılına dayanıyor. O günden bugüne oldukça başarılı ve örnek çalışmalara imza atıldı ve aynı hızda çalışmalarına devam eden bir dernek. Derneğimiz son olarak, ilçemizin asayişi ve güvenliği açısından önemli olan MOBESE çalışmalarına da önemli katkı sağlamıştır” dedi.

MOBESE çalışmalarından da bahseden Yaman, “Genel Müdürlüğümüzün göndermiş olduğu 250 bin TL bütçemiz vardı. Bunun devamında sağ olsun sayın vekilimiz Mehmet Erdoğan'ın, İlçe Kaymakamımız Gürkan Demirkale ve encümen üyelerimizin desteğiyle 80 bin TL de Adıyaman İl Özel İdaresi'nden ödenek çıkartıldı ve 330 bin TL toplam ödeneğimiz oldu. Ancak sistemi tam anlamıyla Besni geneline kurduğumuz zaman, yaklaşık 1 trilyonun üzerinde bir giderimiz olacak. Bu nedenle sistem kademe kademe hayata geçecek. Mevcut imkanlarla artık birinci basamağı ihale aşaması bitti. Kısmetse önümüzdeki ayın 15’inden itibaren de kurulum aşamasına geçilecek” diye konuştu.

Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise yaptığı konuşmada, “10 yıldan beri yapılan çalışmalarda öncelikli olarak belirlediğimiz bazı temel noktalar vardı. Eğitime, sağlığa, adalet ve emniyete önem vermeliydik. Bunlarla ilgili alt yapı çalışmalarında gerçekten büyük mesafeler elde ettik. Hastaneler, okullar, adalet sarayları, emniyet ile ilgili binalar, bunlar, bu çalışmalardan bazıları. İlçemiz ve emniyetimiz açısından önemli projelerden birisi de MOBESE çalışmaları. Çünkü örnek verecek olursak, sağlıkta koruyucu hekimlik önemli, hasta olduktan sonra gidersiniz ilaçlar verilir tedavi yapılır, ama önemli olan hastalık gelmeden engel olabilmek. Aynı şekilde emniyet açısından, yani suç işlendikten sonra suçlu sanık nerede yakalanacak, nasıl bulunacak; bunları takip etmek gerçekten zor problemler. Ondan önemlisi koruyucu olan suçtan önce suça yol açacak yolların kapatılması. İşte bunlardan birisi MOBESE çalışması. Türkiye genelinde her tarafta güzel çalışmalar var, çok şükür Besni’de de olacak. Vatandaş ile devletin el ele verip halledemeyeceği problem kalmıyor. Yaklaşık 16 yıldan beri faaliyette olan derneğimiz ve Besni eşrafı, emniyet güçlerimize elinden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştı. MOBESE’de teknolojik anlamda bunun en yeni çağdaş bir yaklaşımı. Burada hem devletimizin, hem milletimizin büyük katkısı var. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca şunu da belirteyim Yeni Kent’te hem jandarma, hem de emniyete ait yeni bina çalışmaları devam etmekte, inşallah çalışmalar en kısa zamanda tamamlanır ve bu iki güzide kurumumuz yeni binalarına kavuşurlar” ifadelerini kullandı.

Tahmini bütçenin okunmasının ardından seçime geçildi. 32 oyun kullanıldığı seçimde 1 Oy Pusulası boş çıkarken, 31 oy geçerli sayıldı.

Seçimlerin ardından konuşan Mehmet Yıldırım, “Derneğimiz, ilçemizin asayişi ve güvenliği konusunda gece-gündüz demeden çalışan emniyet güçlerimizin bazı ihtiyaçlarının karşılanması noktasında, kuruluşundan bugüne kadar önemli çalışmalara imza atmıştır. Biz de yönetim kurulundaki arkadaşlarımla geçtiğimiz yıl devir aldığımız ve bu yıl da yeniden devam ettireceğimiz bu görevi en güzel şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olacağız. Bugün burada bizlere güvenerek, yeniden bize bu görevi layık gören tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA