‘kara Gün Dostu’ Projesi Sona Erdi

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesindeki Cengiz Topel İlköğretim Okul Müdürü Emir Berkalp’in üç ay önce başlattığı “Kara Gün Dostu” projesi Tahir beldesindeki etkinlikle sona erdi.

Eleşkirt Kaymakamı Hakan Ezgi, Tahir Belde Belediye Başkanı Cemal Seferoğlu, Ağrı Orman Su İşleri Müdür Vekili Erman Çoklu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Uğurlu’nun katılımıyla yemleme sahasında bir açıklama yapan Cengiz Topel İlköğretim Okulu Müdürü Emin Berkalp, çok çetin geçen kış koşullarında yaban hayvanlarını yemlemek için toplandıklarını söyledi.

Yaklaşık üç ay önce öğretmen ve öğrencileriyle birlikte ‘kış sert geçeceğe benziyor, yaban hayvanları için ne yapabiliriz’ tartışması yaptıklarını ifade eden Berkalp, “Bu tartışmada bu fikir ortaya çıktı. Her öğrenci evdeki ekmek kırıntılarını, yemek artıklarını, buğday artıklarını okula getirmeleriyle başladık. Öğrenciler ve velilerimiz bu işe dört elle sarılıp katkı sağladılar. Yemlemelere dağlık alanlardaki dere ve sazlık alanlarda başladık. Amacımız yaban kuşlarını yemlemenin yanında öğrencilerimizin ve halkımızın bu konuya duyarlılığını sağlamaktı. Bunu hedeflemiştik ve amacımıza ulaştık” dedi.

Eleşkirt Avcılar Dernek Başkanı Caner Akdemir ise, yaban kuşlarını yemleme çalışmalarında kendilerine destek veren öğrenciler başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Akdemir, “Bölgemizde iki yıldır kış çok ağır geçiyor. Yaban kuşları popülasyonunda ciddi azalmalar oldu. Doğanın dengesi olan bu kuşlara karşı insan olarak görevlerimizi ve sorumluluklarımızı bilmemiz gerekiyor. Ben bu projeyi hazırlayan Emin Berkalp başta olmak üzere destek veren herkese sonsuz minnetlerimi sunmayı görev addediyorum” diye konuştu.

Tahir beldesi sınırları içindeki yemleme sahasında çalışmaları yerine izleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Uğurlu ise, “Öğrencilerimizin ve halkımızın yaban hayatı sevme, koruma ve destekleme projesiydi. Proje ziyadesiyle amacına ulaştı. Buradan emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Proje uygulaması şu an itibariyle bitti” dedi.

Kaynak: İHA