Büyükşehir Personeline ‘iş Sağlığı ve Güvenliği’ Eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BİNTED personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Büyükşehir Personeline ‘iş Sağlığı ve Güvenliği’ Eğitimi
Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda düzenlenen programda, Binted personeline ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu eğitim verildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, belediye olarak bütün hizmet içi eğitimlere önem verdiklerini, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini ise daha fazla önemsediklerini söyledi.

Çalışanların sağlığının ve güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu belirten Avşar, personelin eğitimli, güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışmasının öncelikleri olduğunu ifade etti.

Belediye olarak bu tür ortamları sağlamaya çalıştıklarını hatırlatan Avşar, “2012 yılında 6331 sayılı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ yürürlülüğe girdi. Böylece iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri yeni risklere uygun olarak düzenli olarak verilmesi zorunluluk oldu. Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan işçilerin, personelin ve işverenlerin uyması gereken yükümlülükler de kanunla belirlendi. İşveren olarak bizler de yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. İnsanların yaşam standartlarını yükseltmek, karşılıklı olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek, çalışma şartlarını en iyi duruma getirmek için çabalıyoruz. Kanunun getirdiği yükümlülük sebebiyle tüm işyerlerimizde işçi sağlığı ve güvenliği uzmanı bulundurmak zorundayız. Bunun için gerekli çalışmaları tüm şirketlerimiz ve belediyemiz tamamladı. Çalışanların da eğitimlerin iş sağlığı ve güvenliği, verimlilik ve kaliteyi artırmak açısından önemli olduğunu bilmelidir. Öğrendiklerini çalışma hayatında uygulamalıdır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Binted Ortaklar Kurulu Başkanı Semih Pala ise, Binted’in, Büyükşehir Belediyesi’nin Vitrin kuruluşu olduğunu, profesyonel kadrolarıyla başarılı işler yaptığını belirtti.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda sunum yapan İş Sağlığı Uzmanı Hakan Yılmaz, iş güvenliğinin sağlanması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve güvenli bir iş ortamı oluşturulması konularında bilgiler verdi. iş güvenliğinin hukuksal boyutunu da anlatan Hakan Yılmaz, “Her çalışma ortamında işverenlerin ve işçilerin sorumlulukları vardır. İşverenler önlemleri almalı, çalışanları bilgilendirmeli, gerekli eğitimleri vermeli, çalışanlarla işbirliği yapmalı, gerekli denetimleri yapmalı, kayıt bildirim zorunluluğunu yerine getirmelidir. Çalışanlar ise işverenin aldığı işe sağlığı güvenliğine uymalı, işyeri malları düzgün kullanmalı, iş sağlığı güvenliği faaliyetlerine katılmak zorundadır. Herkes kendi güvenliğinden sorumlu, fakat yanınızda çalışanları da uyarmak sizlerin görevidir” dedi.

Kaynak: İHA