Şanlıurfa E Tipi Cezaevinde Yangın

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde çıkan yangında 3 mahkum ve 1 itfaiye eri dumandan etkilendi.

Şanlıurfa E Tipi Cezaevinde Yangın
Olay, bu akşam Şanlıurfa E Tipi Cezaevinde yaşandı. Şanlıurfa Emniyet Müdüründen alınan bilgiye göre, denetimli serbestlikten yararlanarak dışarı çıkan ve imza atmadığı gerekçesiyle bugün yeniden tutuklanan mahkum ile hırsızlık suçundan sabıkalı diğer mahkum, kaldıkları geçici koğuşta yatakları tutuşturarak yangın çıkardı. Yangını çıkaran iki mahkum ile yan koğuşta kalan bir çocuk tutuklu ve yangına müdahale eden bir itfaiye eri dumandan etkilendi. Olayın duyulması ile çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri cezaevine sevk edildi. Yaralılar ambulans ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi

Olayı duyan tutuklu yakınları Şanlıurfa E Tipi Kapalı cezaevine akın etti. Çok sayıda polisin hazır bulunduğu cezaevi önüne gelen Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, “Yangın, cezaevine bugün giriş yapan ve ara koğuşlarda kalan 2 kişinin yatakları tutuşturmasıyla çıktı. Yangından önce kendileri etkileniyor, sonra yan koğuşta kalan bir kişi etkileniyor. Yangın kontrol altına alındı” diye açıklamada bulundu.Polis vatandaşlar arasında arbede yaşanmaması ve herhangi bir gerginliğin çıkmaması için sık sık anonslarda bulunarak vatandaşları dağıtmaya çalıştı.

Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri sürdürülürken, cezaevi içerisinde durumun kontrol altına alındığı öğrenildi.

Öte yandan, Şanlıurfa E Tipi Cezaevinde geçtiğimiz yıl Haziran ayında mahkumların isyanı sonucu yangın çıkmış ve çıkan yangında 13 kişi hayatını kaybetmişti .
Kaynak: İHA