Laz Ziya ile İlgili Son İddia!

Turist olarak geldiği İstanbul'da kaybolan ve cesedi Cankurtaran sahilinde surların dibinde bulunan Sarai Sierra cinayetinin bir numaralı zanlısı olarak aranan 'Laz Ziya' lakaplı Ziya T.'nin Suriye'ye kaçtığı belirtildi. Muhalif gruplar da zanlının izini sürüyor.

Laz Ziya ile İlgili Son İddia!
Polis yetkilileri Ziya T.'nin kimliğinin belirlenmesinin ve Hatay'a kaçtığının tespitinin ardından bölgede yerel güvenlik güçleriyle birlikte yapılan çalışmalarda herhangi bir ipucu bulunamadığını bildirdi. Ziya T.'nin ağabeyinin yanından ayrılırken 'Asker arkadaşımın yanına gidiyorum ' ifadesinin de araştırıldığını söyleyen emniyet yetkilileri, şüphelinin bölgede asker arkadaşının olmadığının tespit edildiğini söylediler. Ziya T.'nin büyük olasılıkla Reyhanlı ilçesi yakınlarından sınırdan yürüyerek Suriye topraklarına geçtiğini tahmin ettiklerini belirten polis yetkilileri, zanlının bir yardım konvoyunun arasına karışarak sınırı geçmiş olma ihtimali olduğunu da ifade ettiler.

Öte yandan cinayet zanlısı Ziya T.'nin Suriye topraklarında bulabilmek için Muhalif Grupların da uyarıldığı belirtildi. Şüphelinin Suriye topraklarında saklanabileceği muhtemelen yerlerin muhalif gruplara bağlı elemanlar tarafından kontrol edildiği kaydedildi. Ziya T.'nin bir yardım almadan geçtiği Suriye topraklarında öldürülmüş olma ihtimali üzerinde de duruluyor.