Fatih'te Engelsiz Şiir Gecesi

Fatih Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi, Yeditepe Engelliler Spor Kulübü desteğiyle ''Şiir/de Engel Yok'' projesiyle 2 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde engelli vatandaşları şiirin güzelliğinde buluşturuyor.

Fatih'te Engelsiz Şiir Gecesi
Genç şair Kasım Alper Özdemir semazenler eşliğinde yorumlayacağı Mevlana şiirlerinin yanı sıra kendi şiirleri ve usta şairlerin sevgiye dair mısralarını da engelsiz yüreklerle bu özel gecede paylaşacak. Özdemir'e bu gecede eserleriyle ünlü sanatçı Gaye Aksu ve Onur Macit de eşlik edecek.

Misafir sanatçı, yazar ve iş adamlarının da katılacağı özel geceyle ilgili konuşan ‘Şiir/de Engel Yok’ etkinliğinin sanat yönetmeni ve Yeditepe Engelliler Spor Kulubü Başkan Yardımcısı Müslüm Söyler, amaçlarının engelleri kalplerden kaldırmak ve engellilerin hayata sevgiyle bakabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Söyler, her sağlam insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek bu projeye destek olan Kasım Alper Özdemir'e, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e, Yeditepe Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ercan Altın'a ve Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz'a teşekkür etti.

Bu özel gecede şiirlerini engelli vatandaşlar için yorumlayacak olan Kasım Alper Özdemir ise, “Türkiye'de hemen hemen her ailede bir engelli insanımız var. Biz de bu özel gecede gönüller sultanı Hz.Mevlana'dan Yunus Emre'ye, Necip Fazıl'dan Orhan Veli'ye söz sultanlarının kalbe inen mısralarını engel tanımayanlarla birlikte yorumlamak ve onlara 1-2 saatte olsa hoş ve anlamlı dakikalar yaşatabilmek” dedi.

Kaynak: İHA