Cised’den Açıklama

Türkiye’nin en örgütlü cinsel sağlık derneği olan Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği’nin (CİSED) Onursal Başkanı Dr. Cem Keçe, “Medya etiği göz ardı edilerek yayınlanan haberlerde bahsi geçen ve değerli halkımızı rahatsız eden öneri, yorum ve açıklamalar doğru değildir” dedi.

CİSED’in ‘huzurlu insan, sağlıklı cinsellik, mutlu bir evlilik ve aile yaşantısı için’ sloganıyla halka hizmet ettiğini kaydeden Dr. Cem Keçe, derneklerinin cinsellikle ilgili kafalara takılan sorulara bilimsel yanıtlar vermek için azami çaba gösterdiğini, insani açıdan önemli bir yere sahip olan cinselliğin doğru bir şekilde algılanması için yıllardır yoğun faaliyetler yürüttüğünü ve kamuoyunun takdirini kazandığını ifade etti.

Konuyla ilgili CİSED tarafından yapılan açıklamada, bir TV kanalında yayınlanan programa katılan Keçe’nin derneğin kuruluş felsefesine uygun bir şekilde halkı bilgilendirici açıklamalarda bulunduğu ve kadınların cinsel hayatlarını güzelleştirmelerinin yöntemlerini anlattığı ifade edilerek, “Cinsel fanteziler konusunun ele alındığı programda, tüm dünyada en sık rastlanan cinsel fanteziler arasında yer alan ‘bir başkasını hayal ederek sevişme’ ve ‘izlenme’ fantezilerinden bahsetmiş, aile ve evlilik hayatının korunması için bazı fantezilerin partnerlerle paylaşılmaması gerektiğini savunmuştur. Ancak programdaki bazı cümleler cımbızlanmış ve bir takım medya kuruluşları tarafından Cem Keçe’ye yönelik medyatik infaz ve karalamaya zemin hazırlanmıştır. Bu bağlamda program sonrası ‘Komşunuzu hayal edip eşinizle sevişin’ manşeti ile internet ortamında yayınlanan haberler gerçek dışıdır. Çünkü Cem Keçe’nin kişilere veya çiftlere böyle bir önerisi olmamıştır. Ancak haberlerin daha çok tıklanması ve okunması amacıyla böyle bir öneride bulunduğu ima edilerek, gerçek dışı bir manşet atılmıştır. Medya etiği göz ardı edilerek yayınlanan haberlerde bahsi geçen ve değerli halkımızı rahatsız eden öneri, yorum ve açıklamalar doğru değildir” denildi.

Keçe’nin yıllardır kitaplarında, makalelerinde ve web sitelerinde toplumsal değerlerin korunmasına yönelik yazılar yazdığı, aile değerlerine yönelik olarak herhangi bir olumsuz ve aşağılayıcı yorum ve değerlendirmelerde bulunmadığı ve bu nedenle çıkan asılsız haberlerin dikkate alınmaması gerektiği belirtildi .
Kaynak: İHA