Uslu’dan Bdp’li Kürkçü’ye “sapla-samanlığı Karıştırma” Tepkisi

Bağımsız Demokrasi Partisi’nin (BDP) Karadeniz turu kapsamında Çorum’a yaptıkları ziyaretlerde BDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün “Devleti test ettik, test olumlu geçti” sözlerine AK Parti’den sert tepki geldi.

Uslu’dan Bdp’li Kürkçü’ye “sapla-samanlığı Karıştırma” Tepkisi
AK Parti Çorum Merkez İlçe başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi toplantısında konuşan AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, “Çorum geçtiğimiz hafta Türkiye’ye örnek olabilecek demokratik bir olgunluk göstermiştir. Buraya birileri geldi. Hatta boylarını aşan laflar ettiler. Devleti test ediyorlarmış, milleti test ediyorlarmış. Siz kimsiniz toplumu ya da devleti test etmek kim. Sapla samanı, ya da samanlığı, samanlıkla Çorum’u birbirine karıştırmasın. Samanlıktan neyi kast ettiğimi bilen bilir. Kimse karıştırmasın. Çorum halkı duyarlı davranmıştır” dedi.

Türkiye’de 30 yılı geçkin bir süredir çatışma ortamı bulunduğunu anlatan Uslu, “Böyle bir ortamda yapılması gereken şey bir an önce toplumsal barışı sağlamaktır. Toplumsal barışı sağlamanın yolu masaya oturmak, müzakere etmek ve muhatap almaktan geçmiyor. Sayın Başbakan her fırsatta söylüyor. Masaya oturan, taviz veren namerttir, ispat etmeyen namerttir diyor. ‘Masaya mı oturdunuz?, Karşısına mı oturdunuz?, Efendim neresindesiniz masanın?” Bu tür polemiklere bizim vaktimiz yok. Türkiye’de akan kanın durması lazım. Akan kanın durması için dağa taşa attığımız bombalar, sıkı yönetimler, olağanüstü haller hepsi sonuç getirmedi. Hepsi de denendi. Oysa şiddete çözümü de değersizleştiriyor. Terörü bitirmek için şiddetsiz ortamda terörü konuşmak lazım. Devletimizin kurumlarının attığı adım budur. Devletin temsil ettiği kesimler kimler muhatapsa onları alıp karşılarına terörün bitmesi için görüşmüşler karşılığında ne vermişlerdir hiçbir şey. İnsanların değerleriyle barışık yaşamaya çalışıyoruz. Bu sürede yardımcı olmak” dedi

Devletin ekonomik göstergeleri ve sosyal harcamalarını artırmanın yolunun Anayasa’dan geçtiğini belirten Uslu, Anayasa’nın 5. maddesinde Türkiye Cumhuriyetini tanımlarken laik, sosyal, demokratik ve hukuk gibi 4 temel ilkenin yer aldığına işaret ederek, bugüne kadar laik devleti sildiklerini, sabah-akşam laiklik sopası yedikleri için laik devleti iyi bildiklerini kaydetti.

Bugün laik devlet kadar sosyal devletinde ne kadar önemli olduğunun gündelik hayatta da görülmeye ve yaşanmaya başladığını belirten Uslu, “Hukuk devletinin, demokratik devletin ne kadar önemli olduğunu görmeye başladık. İnsanları yıldırıp kafalarına yerleştirmişlerdi bunları iktidar yapmazlar diye. Çünkü iktidar dediğiniz sadece siyasi iktidar alanı değil, devletin iktidar alanı olarak anlaşılıyordu. Devletin iktidar alanı da halka teslim edilemezdi. Orası seçkinlere, imtiyazlılara ait bir yer olarak görülüyordu. Sık sık darbelerle, muhtıralarla gerektiğinde elektronik gerektiğinde post modern darbelerle millet hizaya sokuluyordu. Milletin seçtiklerini beğenip beğenememe hakkını birileri kendi imtiyazlarında görüyordu. Şimdi hukuk devleti sayesinde kimisi omzundaki, ya da belindekine güvenerek kendisini hukuk karşısında dokunulmaz görmüyor. Herkes gidiyor yargının önüne yaptıklarının hesabını veriyor” diye konuştu.

Türkiye’nin IMF ile olan ilişkilerini de değinen Uslu, şunları söyledi: “Emeklilerden vergi alacaksınız, işçi ve memurlara zam yapmayacaksınız aynı zamanda esnafı yok sayacaksınız dayatmasıydı. Başbakanımız IMF müfettişlerine ve ya da Türkiye’ye valilik taslayan memurlarına elinin tersiyle kapıyı gösterdi ve bir daha açmadı. Başta TÜSİAD gibi Şişman Kediler Kulübü olmak üzere bir çok kulüp bas bas bağırdılar. IMF ile anlaşma yapılsın diye. IMF’den Türkiye’ye gönderilecek 30 milyar dolar para vardı, 30 milyar dolarlık paranın önemli bir bölümü bunlara gidecekti. Bunlarda seçilmişler, hani sektörler olduğu belli, kalan kısmını da borcunuzu borçla kapatmak suretiyle IMF’ye gelecek elde bişey kalmayacaktı. Biz IMF’ye daha fazla borçlanıp, devletin üzerinden devlet garantisiyle bası işadamları ve sektörler malk mülk sahibi olacaktı. Faturayı bu mazlum millet ödeyecek. Mayıs ayında 400 milyon TL’lik borcumuz bitecek IMF bize el açacak. IMF’ye bor vereceğiz. Bugünleri de gördük. O dönemlerde KİT’lerde zarar ediyordu. Görev zararı büyük meblağdan oluşuyordu. Ama şimdi o dönemde zarar eden KİT’lerin şimdi görev zarar bulunmuyor. Görev zararı olmayan Türk Hava Yolları (THY) dünyanın en büyük Havayolu şirketi haline geldi. Başbakanımız ve ekibinin çalışmaları ile Türkiye alan el değil, veren el haline geldi.” “MİLLETİN YOLUNDA YÜRÜDÜK, ROTAMIZDAN ŞAŞMADIK” Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, AK Parti’nin 10 yıllık iktidar süresince milletin yolunda yürüdüğünü, rotasından şaşmadığını, giderek güçlenmesinin ve halkı kendine çekmesinin sebebinin burada yattığını söyledi.

Külcü, Çorum’da yapacakları yeni çalışmalar hakkında da bilgi vererek, Eğridere Çarşısı’nın tüm kaplama ve aydınlatma sisteminin yenileneceğini, Saat Kulesi yanına yapılan havuzların da şehrin 11 ayrı noktasına yapılacağını bildirdi.

Külcü, 10 yıldır iktidarda bulunan AK Parti’nin halka olan bağını hiç koparmadığını, sevgisini hiç azaltmadığını belirterek, “AK Parti millete ne söz vermişse onu yerine getirdi. Bu millet AK Parti’nin boyuna, posuna değil, yaptığı icraatlara, milletle aynı yolda yürümesine oy veriyor. Kuruluşumuzdan beri milletin yolunda yürüdük. İstikametimizi hiç bozmadık, rotamızdan şaşmadık. Millet de bizim yolumuzdan yürüdü. Dünya ülkeleri bu durumumuzu gıpta ile takip etti. AK Parti’nin sürekli güçlenmesinin ve oylarını artırmasının sebebi burada yatıyor” dedi.

Siyasetten, hizmetlerden öte milletin gönlünde yer almanın zor olduğunu dile getiren Külcü, AK Parti’nin de bunu başardığını ifade etti.

Külcü, hayırlı hizmetlerle ülkeyi büyütmeye, aydınlık bir gelecek kurmaya devam edeceklerini söyledi.

Geçmiş dönemde kapılar yüzüne kapanan, itibar görmeyen Türkiye’nin bugün, tüm kapılar kendine açılan bir ülke haline geldiğini ve Dünya’nın lider ülkesi olduğumuzu anlatan Külcü, Türkiye’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde onurlu bir ülke durumuna geldiğini kaydetti.

Dur durak bilmeden çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Külcü, AK Parti’nin millete yük olan değil, milletin yükünü alan bir parti olduğunu belirtti.

“SEÇİMLERİN GALİBİ DE FAVORİSİ DE AK PARTİ” AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse de 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin favorisinin de, galibinin de AK Parti olduğunu söyledi.

Çorum’u hep birlikte geleceğe hazırladıklarını dile getiren Köse, kırsal kesimde yaşayan insanların sorunlarının yerinde tespiti noktasında yaptıkları köy ziyaretlerinde AK Parti hükümetinin olumlu icraatlarına şahit olduklarını açıkladı.

Halkın 10 yıldır iktidar olan AK Parti’den memnun olduğunu dile getiren Köse, “Bu da bize gurur veriyor. Ancak rehavete kapılmıyoruz. Oy alamadığımız kişilerden de oy almanın, AK Parti’nin başarı çıtasını daha da yükseğe çıkarmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

Yatırımların sadece köye, kırsala değil, şehir merkezine, ilçe ve beldelere de yapıldığını, halkı memnun edecek, çok büyük çalışmalara imza atıldığını anlatan Köse, tüm il genel meclis üyelerine ve muhtarlara teşekkürlerini iletti.

Parti üye sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Köse, “Çorum merkezde 43 bin üyeye ulaştık. Bu başarı ekip çalışmasının bir ürünü. El ele, birlik beraberlik içerisinde çalışmalara devam etmek istiyoruz. AK Parti milletin duygu ve düşüncelerine tercüman oluyor. Milletin yolunda yürüyor. AK Parti olarak 70 yıllık dönemde yapılan çalışmaların 3-5 katını 10 yılda yaptık. Bunları halkımıza gururla anlatacağız. Yaptığımız hizmetleri unutacağız ve yenisine bakacağız ancak yapılan hizmetleri milletimizin unutmamasını sağlayacağız. Daha aydınlık, daha gelişmiş bir ülke için hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu milletin AK Parti iktidarına ihtiyacı var. AK Parti’nin de teşkilatların çalışmalarına, desteğine ihtiyacı var. Performansımızı daha da artıracağız.” şeklinde konuştu.

Danışma meclisi toplantısına AK parti çorum milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum il başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Meclis İlçe Başkanı Mustafa Köse ve partililer katıldı.

Kaynak: İHA