Bingöl’de ‘evde Eğitim Hizmeti’

Bingöl Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, uzun süreli sağlık problemlerinden dolayı örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayan zorunlu öğrenim çağındaki öğrencilere evde eğitim hizmeti veriyor.

Bingöl’de ‘evde Eğitim Hizmeti’
Bingöl Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, evde eğitim çalışmaları ve başvuru şartları hakkında bilgiler verildi.

Açıklamada, “Evde Eğitime Destek ziyaretleri, Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı İzzet Argun ve Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Başak Çinkılıç tarafından gerçekleştirildi.

Süregelen hastalığı olan ve bedensel yetersizliklerinden dolayı okula devam edemeyecek olan öğrencilerin eğitim planlarının gözden geçirildiği ziyaretlerde, ev ortamının gözlenmesi ve öğrenci gelişimleri takip edilerek gerekli değerlendirmeler yapılmıştır. Evde eğitim hizmetinden yararlanmak isteyen zorunlu eğitim çağındaki öğrenciler için en az 4 ay süreyle örgün eğitim kurumundan doğrudan yararlanmasının mümkün olmadığı veya yararlanması halinde olumsuz sonuçlar doğuracağını belirten sağlık raporu, veli başvuru dilekçesi, öğrenci belgesi, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi belgeleri ile öğrenci velisinin Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne başvurması gerekmektedir” denildi .
Kaynak: İHA