Ağrı’da Uyuşturucu Operasyonu

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen operasyonda 95 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildi.

Ağrı’da Uyuşturucu Operasyonu
Ağrı Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Doğubayazıt ilçesinden batı illerine yüklü miktarda uyuşturucu maddesi nakledileceği bilgisi elde edilmesi üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin harekete geçtiği belirtildi.

Açıklamada, “Bilindiği üzere başta uyuşturucu maddeler olmak üzere kaçakçılık faaliyetleri terör örgütü PKK/KCK’nın en önemli finans kaynakları arasında yer almaktadır. Aynı zamanda uyuşturucu maddeler gençlerimizi zehirleyen en tehlikeli maddelerdir. Bu noktadan hareketle Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce uyuşturucu suçlarıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, Doğubayazıt ilçemizden batı illerine yüklü miktarda uyuşturucu maddesi nakledileceği bilgisi elde edilmiştir.

Elde edilen bu bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmalarda A.K., M.A. ve İran uyruklu H.A. isimli şahısların uyuşturucu madde sevkiyatı yapacağı anlaşılmış, bu şahıslara yönelik Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz ekiplerince Doğubayazıt ilçemizde yapılan operasyonda belirtilen şahıslar yakalanmış, şahıslardan toplamda 95 kilogram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Şüpheli A.K., M.A. ve İran uyruklu H.A. isimli şahıslar sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmıştır. Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapan şahıslar ile ilgili olarak çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir” denildi .
Kaynak: İHA