Yüksekova’da Bir Aile Dramı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, derme çatma bir evde yaşamını sürdüren hasta ve yaşlı çift, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Yüksekova’da Bir Aile Dramı
İlçe merkezine 7 kilometre mesafede bulunan Kuruköy’de yaşam mücadelesi veren Şahbaz Aykut (85) ve Zine Aykut (75) çifti zor durumda. Yaklaşık iki haftadır sıcak yemek bulamayan yaşlı çift, kuru ekmek ve su ile karınlarını doyurmaya çalışıyor. Bazen komşularının götürdüğü sıcak yemekle hayata tutunmaya çalışan Aykut çiftinin dramı yürek burkuyor.

5 çocuklu ailenin tüm çocukları evli. Hasta olan yaşlı çift maddi sıkıntıları nedeniyle tedavi olamıyor. Şehbaz Aykut, felçli olduğu için yataktan kalkamıyor. Eşine bakmakta güçlük çeken Zine Aykut ise nefes darlığı ve romatizma hastalığıyla mücadele ediyor. Hastalıkları nedeniyle fazla konuşamayan Aykut çifti, çaresiz ve yoksulluk içinde kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Bazen kendilerine sıcak yemek götürdüğünü söyleyen Aykut çiftinin komşularından Zeynep Aykut, yaşlı çiftin bakıma muhtaç olduğunu söyledi.

Maddi durumları kötü olduğu için erzak alamadıklarını belirten komşu Aykut, “Ben onların komşusuyum. Bazen onlara sıcak yemek getiriyorum. Sizin de gördüğünüz gibi evleri yıkık dökük durumda. Bakacak kimseleri yok. Bazen yiyecek bir şeyler bulamıyorlar. İki yaşlı yalnız başlarına yaşam mücadelesi veriyor. Yakacak kömürleri bitmiş durumda, evde üşüyorlar. Biri felç olmuş durumda. İkisi erkek olan 5 çocuklarının tamamı da evli ve evleri ayrı. İki oğlundan biri sara hastası diğeri de çobanlık yapıyor. Her iki oğlu da ancak kendi çocuklarını geçindirebiliyorlar. Anne ve babaları yatağa mahkum olmuş. Vicdanı olan herkesten yardım bekliyorlar” dedi.

Kaynak: İHA