Chp’li Oran: “imralı İle İlgili Yürütülen Çalışmaların İçeriğinden Bilgi Sahibi Değiliz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “İmralı ile ilgili yürütülen çalışmaların içeriğinden bilgi sahibi değiliz” dedi.

Chp’li Oran: “imralı İle İlgili Yürütülen Çalışmaların İçeriğinden Bilgi Sahibi Değiliz”
Bir dizi temasta bulunmak üzere Tokat’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Umut Oran ile İstanbul CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum’u makamında ziyaret etti. CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün’ün de hazır bulunduğu ziyarette bir basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, AK Parti’nin dış politika tezinin iflas ettiğini savundu. Keskin, “Komşularla sıfır sorunlu dış politika iddiası hurdaya çıktı. Tarihin çöp sepetine atıldı. Sorunsuz olmadığımız komşumuz kalmadı. İktidar dış güçlerin jandarması konumuna geldi” dedi.

BDP heyetinin İmralı ziyareti ile ilgili sorulara da cevap veren Keskin, şuana kadar yürütülen çalışmaların içeriği ile ilgili bilgi sahibi olmadıkların ifade ederek, “İktidar tamamıyla kendi çizdiği rotadan bir şey götürmektedir. İçeri uygulanış yönetimini bilmediğimiz bir konuda doğru ve sağlıklı bir değerlendirme şansına sahip değiliz. İsteriz ki Türkiye bu sorundan kurtulsun, barışı yakalasın. Anadolu coğrafyasında insanlar Cumhuriyet’in vatandaşı olmanın, beraberce yaşamanın mutluluğu ve kıvancını yakalasınlar. İnşallah siyasal iktidar o konuda başarılı bir sonuç getirir” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise, Türkiye’nin temel sorununun iyi yönetilememesi olduğunu ileri sürdü. Tokat’la birlikte birçok ilde özelleştirme ve işsizlik gibi aynı sorunların yaşandığına dikkat çeken Oran, “Türkiye’de olduğu gibi usta çakma olunca maalesef helva olmuyor. Bugün Tokat’ın yaşadığı sorunları Türkiye’nin her şehrinde yaşıyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ezeli, ebedi ve ilelebet başkan olmayacağını söyleyen Oran, “Olmayacakta. CHP olarak biz buna müsaade etmeyeceğiz” dedi

Havaalanında okuduğu bir dergideki Tarım Bakanlığı ile ilgili haberleri eleştiren Oran, “Tarımda Türkiye’nin geldiği nokta, bakın Tarım Bakanı Eker’e Fransız şövalye nişanı vermişler. Çünkü Fransa’daki tarımı, çiftçiyi, hayvancılığı geliştirdiği, teşvik ettiği için Sayın Bakana gelmişler Fransız devlet nişanı vermişler. Bence gitsin Fransa’da bakanlık yapsın” diye konuştu.

Tokat’ta şehit aileleri ve sivil toplum örgütü ziyaretlerinde bulunacak olan CHP heyeti, akşam yemeğinde Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Sinop, Rize, Erzincan, Sivas, Malatya, Kayseri, Yozgat, Amasya ve Çorum il başkanları ve partililerle yemekte bir araya gelecek .
Kaynak: İHA