BDP heyeti İmralı'ya bugün gidiyor

BDP'li 3 milletvekili bugün Öcalan'la görüşmek üzere İmralı'ya gidiyor.

BDP heyeti İmralı'ya bugün gidiyor
Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'dan oluşan BDP heyeti, son anda bir değişiklik olmazsa bugün Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmek üzere İstanbul Ataköy Marina'dan İmralı'ya hareket edecek.

EŞBAŞKANLARLA TOPLANTI

Dün İstanbul'a geçen heyet, Eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'la bir toplantı yaptı. PKK yöneticileri Murat Karayılan, Mustafa Karasu ve Duran Kalkan'ın sürece ilişkin açıklamalarının bilgisayar çıktısını alan BDP'liler Öcalan'a iki de rapor götürecek.

ÖCALAN'A 2 RAPOR GÖTÜRECEKLER

Belgelerden ilki Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun yayınladığı, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerini inceleyen bin 404 sayfalık rapor.

BDP'nin İmralı'ya götüreceği diğer belge ise TBMM tarafından hazırlanan 'Karşılaştırmalı Anayasa Çalışması. ' Çalışma 21 bölümden oluşuyor.

2 MİT GÖREVLİSİ KARŞILAYACAK

BDP'lileri İmralı'da üst düzey iki MİT görevlisi karşılayacak. Görüşmede Öcalan, Buldan, Önder, Tan ve 2 MİT görevlisinden oluşacak 6 kişi yer alacak.

3 MEKTUPLA YOL HARİTASINI AÇIKLAYACAK

Öcalan'ın silahların bırakılmasıyla sonuçlanacak yol haritasını açıklaması bekleniyor. Habertürk'ten İnal Gedik'in bildirdiğine göre Öcalan, Kandil'e, örgütün Avrupa yönetimine ve kamuoyuna açıklanmak üzere hazırladığı 3 mektubu da milletvekillerine verecek.