Almanya’ya Bitkisel Ürün İhracı

Bodrum Yalıkavak’da üretim yapan İmmu-nat firmasının üretmiş olduğu XPS6 zerdeçal ve zeytin yaprağı ekstraktı ürünlere Avrupa kapısı açıldı.

Şirketin Genel Müdürü Adnan Akar, Almanya'dan gelen bir satın alma ekibi ile anlaştıklarını ve ürünlerini kısa bir süre sonra ihraç etmeye başlayacaklarını söyledi.

Akar, üretimin desteklendiği takdirde yıllık ticaret hacminin 50 milyon Euro’ya ulaşmasını beklediklerini de belirtti.

Bitkisel ürünlerinin AB ülkeleri eczanelerinde satışa sunulacağını ifade eden Adnan Akar, söz konusu ürünlerinin diyabet, kolesterol, yüksek tansiyon ve damar sorunları tedavisinde destekleyici olarak kullanılabildiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Avrupa’da 9 bin civarında tıbbi bitki var. Bunların 6 bini sadece Türkiye’de. Endemik bitkiler açısından bakıldığında yüzde 80’i ülkemizde bulunmaktadır. Lakin yeterince işlenemiyor ve desteklenemiyor. Ege Bölge’mizin zeytin yaprakları başta olmak üzere birçok şifalı bitki kaynağımız bulunmakta. Tesislerimizde Avrupa standartlarında üretim yapmamız ve ürettiklerimizin gerek laboratuvar sonuçları, gerekse tüketici memnuniyetlerimiz AB tarafından takdir görmekte. Ürünlerimiz ve firmamız Avrupa’da tescillendi. Gıda takviyesi kategorisinde ürettiğimiz ürünlerin Türk hekim eczacılarımız tarafından da ilgi görmesi hedefimizdir.”