Soma'ya 500 Kişilik Devlet Yurdu Müjdesi

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından Soma ilçesine 500 kişilik erkek öğrenci yurdu yapılması için çalışmalar başladı.

Soma'ya 500 Kişilik Devlet Yurdu Müjdesi
KYK İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca, Soma'ya gelerek yapılması planlanan yurt ile ilgili Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Soma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Ayla Tekin ile bir toplantı gerçekleştirdi. Kaymakamlık makamındaki toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı (SOSEV) Başkanı Mustafa Bayraktar da katıldı.

"EN BÜYÜK HAYALİMİZ SOMA’NIN ŞANINA YAKIŞAN BİR MADEN FAKÜLTESİ"

Toplantıda ilçe ile ilgili bilgi veren Kaymakam Karataş, en büyük hayallerinin Soma’nın şanına yakışan bir Maden Fakültesi kurulması olduğunu ifade etti.

Karataş, "Bununla ilgili imkanlarımız mevcut. Mevcut Meslek Yüksek Okulumuzun, TEİAŞ’ın da içersinde olduğu geniş bir alanı var. Somalılar bunun hayalini kuruyor" dedi.

Soma’da bin 500’ün üzerinde üniversite öğrencisi bulunduğunu kaydeden Karataş, "Öğrencilerin barınması konusunda problemler oluyor. Özellikle kız öğrencilerin bu sorun yüzünden Soma’yı tercih etme konusunda endişeleri var. İnşallah yeni yurdun yapılması ile birlikte bu sorunda aşılmış olacak" diye konuştu.

SOSEV’İN YENİ BİNASI, KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN KİRALANACAK Turgutalp Belediyesi’ne ait (Özel Birlik Lisesi civarında) 7 bin dönümlük araziye yapılması planlanan 500 kişilik erkek yurdu için KYK Bölge Müdürü Karaca, bu yurdun Soma’ya gelecekte açılması öngörülen fakülteye göre yapılacağını ve kapasitenin yüksek olacağını kaydetti.

Kız öğrenciler içinde SOSEV’in binasının kiralanmasının olasılıklar içersinde bulunduğunu kaydeden Karaca, şöyle konuştu: "Öğrendiğimiz kadarıyla bina henüz tamamlanmamış. Bizim bu binayı, ya satın almamız ya da tamamlandıktan sonra kiralamamız söz konusu. Meslek yüksek okulumuzu gördük. Soma’nın merkezinde tam üniversiteye yakışacak bir konumda. Belki kat yüksekliği ile fakülteye uyum sağlayacak bir konuma gelebilir. Fakülte geldiğinde de Soma enerjinin yanında eğitimle de ciddi bir gelişmeye gidebilir." 2014’TE İNŞAAT BAŞLAYACAK Belediye Başkanı Ergene de, "Soma’ya en az 500 yataklı bir öğrenci yurdu yatırımı başlıyor. Bölge müdürümüze arsalarımızı gösterdik. Kendisi de beğendi. Yatırım programına teklif edilecek, 2014 yılı içersinde de inşaatı başlayacak. Bu arada, acil ihtiyacı karşılamak üzere de, SOSEV’e ait binanın en az 150 öğrencilik bir yurt olarak kullanılması için girişimde bulunduk. SOSEV’den binayı kiralamak suretiyle tamamlayıp, 150 yatak kapasiteli yüksek öğrenim yurdu olarak hizmete sunmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA