Gözyaşı Döken Katile 25 Yıl Hapis

Konya’da ev alıp satma meselesi yüzünden bir kişiyi öldürüp evinin önüne atan zanlı, mahkemede gözyaşı dökerek pişman olduğunu söyledi.

Gözyaşı Döken Katile 25 Yıl Hapis
Mahkeme heyeti zanlıya kasten adam öldürme suçundan 25 yıl hapis cezası verdi. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasına tutuklu sanık Mehmet T. (35), avukatı ve maktul yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti tüm eksikliklerin giderildiğini belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaa istedi. Savcı esasa ilişkin mütalaasında, ev alıp satma meselesi yüzünden sanığın cinayeti işlediğini bu nedenle de Türk Ceza Kanunun 81/1 maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Son sözü sorulan sanık Mehmet T. ise, “ İçeride ben ne haldeyim biliyor musunuz? Her gün vicdan azabı çekiyorum, çok pişmanım” diyerek gözyaşı döktü. Mahkeme heyeti, zanlıya dökerken 25 yıl hapis cezası verdiğini açıkladı

Olay, 27 Ocak 2012 tarihinde merkez Meram ilçesi Karahüyük Mahallesi Güçlü Sokak 82 nolu evin önünde meydana gelmişti. 2 çocuk babası Mehmet Kaya'nın (40) cesedi evinin önünde başından vurulmuş bir şekilde bulunmuştu. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Kaya'nın evini satın aldığı Mehmet T’nin (35) cinayeti işlediğini belirleyerek yakalamıştı. Mehmet T., evini satmaktan vazgeçip parasını iade ettiği şahsın, daha fazla para istemesi üzerine cinayeti işlediğini itiraf etmişti .
Kaynak: İHA