GATAB’dan Öğrencilere Çevre Eğitimi

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) Kemer’deki lise son sınıf öğrencilerine ‘Çevresel Sürdürülebilirlik ve Atık Yönetimi’ konulu seminer düzenledi.

GATAB’dan Öğrencilere Çevre Eğitimi
GATAB 'ın çevre bilinci ve duyarlılığına yönelik etkinlikleri eğitimlerle devam ediyor. GATAB Çevre Denetim Birimi tarafından hazırlanan 'Çevresel Sürdürülebilirlik ve Atık Yönetimi ' konulu eğitim semineri TUREM 'de düzenlendi.

Kemer Lisesi, Kemer Anadolu Lisesi, Özel Bilce Lisesi ve Kemer Turizm Meslek Lisesi 12 'nci sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan seminere GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çetin, GATAB Çevre Mühendisleri, öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Yaklaşık 300 öğrencinin eğitim aldığı seminer Başkan Yusuf Üras 'ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Başkan Üras konuşmasında, kaynağında ayrıştırmanın ve geri kazanımın önemine değindi. Genç neslin çevre duyarlılığında daha bilinçli olduğuna dikkatleri çeken Başkan Üras, her şeyin eğitimle başladığını söyledi.

İlk olarak pilot bölge seçilen Tekirova 'da başlatılan kaynağında ayrıştırma projesinin eğitimlerle anlatıldığını hatırlatan Başkan Üras, şunları söyledi: “Öncelikle siz gençlerimizde çevre duyarlılığı ve bilinci oluşturmak için eğitimlerimize ilköğretim okullarımızdan başladık. Sizlere çevreyi nasıl koruyacağımızı ve atıkları nasıl ayrıştıracağımızı anlatarak kaynağında ayrıştırmanın önemini aşılamak istiyoruz. Amacımız çevre bilincinin oluşturulmasıyla çevrenin korunmasına ortak olmak. Sizler çevreyi koruyacak nesillersiniz. Sizlere güveniyoruz. Eğitimi iyi dinleyin ve yaşamınızda uygulayın.” Eğitim seminerinde GATAB Personeli Çevre Mühendisi Burcu Atıcı ise 'Kaynağında Ayrıştırma ve Geri Kazanım ' konulu 'Çevresel Sürdürülebilirlik ve Atık Yönetimi ' eğitimi verdi. Eğitimde öğrencilere atık, ayrıştırma, ayrıştırmanın çevrenin korunmasındaki önemi konuları anlatıldı.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çetin tarafından da öğrencilere 'Vektörel Mücadele ' eğitimi verildi.

Eğitimde, haşeratlarla mücadele ve ilaçlama sistemi anlatıldı. Eğitim sırasında öğrencilere kaynağında ayrıştırmayı anlatan kitapçık ile flash bellek özelliğine sahip kalem hediye edildi.

Seminerin sonunda katılımcı öğrencilere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA