Cenk Ulusoy Ardahan’dan Ayrıldı

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Ardahanlılarla vedalaşarak Ardahan'dan ayrıldı.

Cenk Ulusoy Ardahan’dan Ayrıldı
Ulusoy, ayrılmadan önce Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'u makamında ziyaret ederek verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Ardahan'da rekor kırmamasının içinde bir ukde bıraktığını, ancak bunu gelecek yıl yeniden yapmayı planladığını ifade eden Ulusoy, şunları kaydetti: ''Zaten dereceler çok düşük. 72 metre paletsizdi. Bizim çok rahat yapabileceğimiz bir mesafeydi. 110 metre de paletli. İki rekor, bunların ikisini de çok rahat yapabileceğimiz derecelerdi. Ben kendime güveniyorum. Ancak hava şartları hiç fırsat vermedi. Çok hazırlıksız oldu. Bunların ikisi de üst üste, yani yarım saat ara ile kırabileceğim rekorlardı. Hala bu heyecan bende var. Çünkü içimde ukde kaldı. Anca biz Çıldır Gölü'ndeki hava şartalarını hiç hesaba katmadık. Gelecek yıl, bu anlamda çok daha planlı ve hazırlıklı olacağız.'' Gelecek yıl Çıldır Gölü'nde dünya rekorları kıracağından Ardahanlıların şüphesi olmamasını vurgulayan Ulusoy, ''Ardahan'da ayrıca kültürel alış verişinde de bulunduk. Bundan çok memnun oldum. Ardahanlılar ve Çıldırlılar beni bağrına bastılar. Beklemediğim ilgi ve alakayı gördüm. Doğal bir ortam yaşadım. Bu nedenle burada illaki başarı sağlanacak. Buradan dünya rekoru duyulacak. Kırılacak olan rekorla tanıtımda Ardahan'ı dünya gündemine taşıyacağız'' diye konuştu.

Vali Azizoğlu da, önceliklerinin sporcunun can güvenliği ve sağlığı olduğunu belirterek, ''Bunu iptal etmeniz sizin için ekstra bir artı oldu. En azında gelecek yıl daha rahat ve daha hazırlıklı girmiş olacaksınız. Hayırlı oldu bu. Gelecek yıl tüm eksiklikleri tamamlamış oluruz. Problemsiz bir şekilde hazırlanmış oluruz. İnşallah o zaman rekoru da kırarsınız. Hem sizin, hem Ardahan hemde ülkemiz için güzel bir rekor başarısı olur'' dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise, deneme iptal olduysa da Ardahan'a tanıtım açısında büyük bir katkısı olduğunu ifade ederek, ''Burada bulunmanız, ulusal bazda yayın ve iletişim sektöründe Ardahan'a ve Çıldır Gölü'ne önemli katkılar yapmıştır. Tanınmasına çok önemli katkı yapmıştır. Bunun için ilim ve halkım adına size çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

5 Şubat'ta Çıldır ilçesine gelen Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, 131 metre yatay dalış rekor denemesini iptal ederek, gölde 110 metreyi paletsiz aşmayı planlamış, daha sonra, dünya rekoru için 72 metreyi paletsiz geçmeyi hedeflemişti .
Kaynak: İHA