Aladağ, Türkiye'nin Göz Bebeği Olacak

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Anadolu'nun Kış Sporları Merkezi olması için çalışma başlatılan Aladağ'ın hem Konya'nın hem de Türkiye'nin göz bebeği olacağını söyledi.

Selvi, Türkiye Kayak Federasyonu Konya İl Temsilcisi Zarif Yıldırım ile birlikte Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar'ı makamında ziyaret etti.

Burada Konya'nın Kayak Merkezi olması için çalışma yürütülen Aladağ konusundaki Son gelişmeleri değerlendiren Selvi, Konya'da bir ilkin gerçekleştirildiğini belirterek, ''Türkiye Federasyonu Kayak İl Temsilcimiz Konya'da yoktu. Şimdi il temsilciliğimiz olduğuna göre, kayak tesisimizin de olmasına az kaldı'' dedi.

İl Genel Meclisi yatırım programına alınan Aladağ Kayak Merkezi Projesi'nin tüm altyapısının hazır olduğunu ve hayata geçirilmesi konusunda önemli mesafeler alındığını vurgulayan Selvi, şu değerlendirmeyi yaptı:

''İl Özel İdaremiz yatırımında olan bu merkezimizin inşallah yolunu da tesisler yapılmadan açacağız. Şimdiden insanlarımız kayak yapmaya gidiyor. Yolu açıldıktan Sonra bunun daha çok olacağını düşünüyoruz. Ve bir an evvel bu projenin bu yıl başlaması ile ilgili her türlü girişimimiz şu anda devam ediyor. Belediye Başkanımızla beraber bu süreci hep beraber biz de takip ediyoruz. Hedeflediğimiz gibi bu merkezin Konya'ya, ülkemize kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Derbent Aladağ Kayak Merkezi önemli bir merkez olacak. Hem Konya'nın, hem de Türkiye'nin göz bebeği bir kayak merkezi olacak. Bunun zaman içerisinde uluslar arası anlamda da değerlendirileceğini düşünüyor ve biliyoruz. Bu proje, turizm organizasyonlarının yapılmasına da imkan sağlayacak.''

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise Türkiye Kayak Federasyonu Konya İl Temsilciliğine atanan Zarif Yıldırım'ı tebrik etti.

Muhabir: Abdulhamit Yaşar

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA