Ak Parti 19 Mayıs İlçe Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti 19 Mayıs İlçe Genişletilmiş Danışma Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Ak Parti 19 Mayıs İlçe Danışma Meclis Toplantısı
19 Mayıs ilçesinde düzenlenen AK Parti İlçe Genişletilmiş Danışma Meclisi toplantısına AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Salih Çelik, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı İbrahim Eren, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topal ve partililer katıldı.

Divan kurulunun oluşturulmasından sonra toplantının açılış konuşmasını AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı İbrahim Eren, ilçede yapılan parti çalışmaları hakkında bilgi vererek sunumunu gerçekleştirdi. Başkan Eren, üye çalışmalarının ilçede hızla devam ettiğini söyledi.

İlçe kadın ve gençlik kolları başkanlarının konuşmalarının ardından köy ve mahalle temsilcileri, ilçe de yaptıkları çalışmaları anlatarak bulundukları bölgelerin taleplerini varsa sorunlarını dile getirdiler.

Yapılan değerlendirmelerin, görüş alışverişinin ardından talepleri ve görüşleri not alan AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Salih Çelik, "Liderimiz, Genel Başkanımız, Başbakanımızın her zaman söylediği bir sözü vardır. 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' bu sözü hatırlatarak, asla ve asla aramıza fitne ve fesat girmesine müsaade etmeyelim. Güçlü Türkiye, güçlü yarınlar için çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam edelim. Teşkilatlar arasındaki koordinasyonu, istişareyi eksiksiz yerine getirelim” dedi.

Türkiye'de bin 474 yerleşim birimine PTT Bank kurulduğunu dile getiren Teşkilat Başkanı Salih Çelik, AK Parti hükümetinin 10 yılda yaptığı icraatlar hakkında da bilgi verdi. Çelik, "Hiçbir banka şubesinin olmadığı bin 474 yerleşim birimine PTT Bank hizmetlerini götürerek vatandaşın hayatı kolaylaştırıldı. AB Eğitim Programları aracılığı ile binlerce akademisyenimiz ve üniversite öğrencimizin Avrupa üniversitelerinde eğitim görmesi sağlandı. Muayene kuyruklarına son verdik. Kamuya ait sağlık kuruluşlarındaki muayenehane sayısını yüzde 400 artırarak vatandaşlarımızı muayene kuyruklarından kurtardık. 2002’de 20 bin hastaya bir uzman muayenehanesi düşerken, şimdi 2000 kişiye 1 uzman muayenehanesi düşüyor. Yine sosyal devlet anlayışı kapsamında 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, her ders yılı başında, dar gelirli aile çocuklarına giyim ve kırtasiye malzemesi temin edilmesi için 700 milyon liralık kaynak aktarıldı. Yoksul ailelerin okula giden çocukları için, 1 milyon anneye 2.017 milyar lira ödeme yapıldı” diye konuştu.

Kaynak: İHA