Türkav Sohbet Toplantıları Devam Ediyor

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Çankırı İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen sohbet toplantıları devam ediyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Avrasya Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Reha Yılmaz, sohbet toplantısında ''Kafkasya Türklüğünün Sorunları nelerdir- Türkiye olarak bu bölgelerde biz ne kadar etkiliyiz-'' konulu konuşmasında Kafkasya bölgesinin dünya üzerindeki en eski yerleşim bölgelerinden birisi olması ve dünyadaki diğer topluluklarla ilişkisi olmayan dilleri konuşan halkların bulunmasından dolayı, tarihin uğraştığı bir alan olduğunu savundu.

Türkiye'nin bölgeyi takip etmesi gerektiğini belirten Yılmaz, ''Türkiye, Kafkasya ile tarihi, kültürel ve siyasi yakınlığı olan bir ülkedir. Bu nedenle Kafkasya ile ilgilenmek zorundadır. Kafkasya, Avrupa'nın Asya ile buluştuğu bir eşiktir. Kafkasya, Türkiye'nin Avrasya vizyonunda stratejik bir yer tutmaktadır. Kafkasya, Türkiye'yi Orta Asya'ya bağlayan kuşak içinde stratejik açıdan anahtar konumundadır. Aynı şekilde Türkiye de Kafkas ülkeleri için Batı'ya açılan bir kapıdır'' diye konuştu.

Muhabir: Özgür Alantor

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA