Simav’da Sertifika Töreni

Kütahya’nın Simav ilçesinde arıcılık ve süt sığırcılığı kursunu tamamlayan 4'ü bayan toplam 114 kursiyere Kaymakam Yüksel Ünal tarafından sertifikaları verildi.

Simav’da Sertifika Töreni
Kütahya İş-Kur’un yanı sıra Simav Halk Eğitimi Merkezi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün işbirliği ile ilçe merkezi ve köylerde oturan kursiyerlere yönelik düzenlenen arıcılık ve süt sığırcılığı kursunu tamamlayan 114 kursiyere eğitimlerini tamamlamasının ardından Kaymakamlıkta düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Arıcılık ve süt sığırcılığı konusunda her türlü bilgi ve beceriyi kazanan kursiyerlere belge dağıtım töreninde Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ceylan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Oğul ile bazı Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin başkanları da hazır bulundu.

Arıcılık ve süt sığırcılığı eğitiminin alınmasıyla ilçede bilinçli arıcılık ve süt sığırcılığı yapılacak olmasının bal ve süt verimini artıracağı gibi istihdama da önemli katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Kaymakam Ünal, “Simav’ın kalkınmasında tarım önemli bir yer tutuyor. Bu yüzden tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik projelerle kurslara büyük önem veriyoruz. Kursa katıldığınız için sizleri kutluyorum. Ancak öğrendikleriniz kursta kalmamalı. Kursta öğrendiklerinizi hayata da geçirmelisiniz. Arıcılık ve süt sığırcılığı fedakarlık isteyen bir iştir. Sizlerin bu fedakarlığı gösterip işinizi severek yapacağınıza yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kursiyerler daha sonra Simav Hükümet Konağının merdivenlerine dizilerek protokol ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ceylan arıcılık ve süt sığırcılığı kursuna katılarak sertifika almaya hak kazananları tebrik etti. Arıcılık ve süt sığırcılığı yapmak isteyenleri kurum olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bayan kursiyer Sevim Çıplak, “Süt sığırcılığı kursunda öğrendiklerimi bir ineğe sahip olduğum takdirde hayata geçirmek isterim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA