Odunpazarı Belediyesi'nden Mahalle Statüsü Kazanacak Köylere Destek

Odunpazarı Belediyesi, 29 Mart tarihinden itibaren Büyükşehir Kanunu ile mahalle statüsü kazanacak olan köylerde başlatılacak uygulama kapsamında, ev inşaa edecek olan vatandaşların proje masraflarını karşılayacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye meclis salonunda, söz konusu projenin tanıtım toplantısını gerçekleştiren Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, projenin detayları hakkında yasa kapsamında mahalle olacak 41 köy muhtarıyla bir araya geldi.

Sakallı, söz konusu yasasının mahalle statüsü kazanacak olan köyler için bir fırsat olduğunu ve yasanın köylerin ticaret, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Proje kapsamında ev yapacak olan vatandaşları yaklaşık 15 bin lira masraftan kurtardıklarını bildiren Sakallı, istenildiği takdirde 160 değil, bin 600 kilometreye hizmet ulaştırılabileceğini kaydetti.

Planlanan projeyle Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan 4 tip konut projesi, vatandaşlara sunulacak ve beğenilen projenin mimari, statik, elektrik, mekanik ve zemin etütlerini içerisine alan tüm proje masrafları da Odunpazarı Belediyesi tarafından karşılanacak.

-Tepebaşı Belediyesi'nden Alzheimer hastalarına bakım merkezi

Tepebaşı Belediyesi tarafından yapılan, Aşağı Söğütönü Alzheimer ve Yaşlı Bakım Merkezi'ne gündüz bakımı için gelen yaşlılar ile merkezde kalan yaşlılar tanışma toplantısında bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, dört kişilik iki grup halinde gündüz bakımı için gelecek olan 8 yaşlı ve aileleri Tepebaşı Belediyesi Aşağı Söğütönü Alzheimer ve Yaşlı Bakım Merkezi yetkililerinden bilgi aldı.

Sabah saat 08.00'da evlerinden görevli personel tarafından alınacak olan yaşlıların ücretsiz servislerle merkeze getirilerek saat 17.00'a kadar merkezde görevli personel tarafından bakılacağı bildirildi.

Yaşlıların gün içerisinde çeşitli aktivitelere katılacağını bildiren yetkililer, yaşlıların yemek ve ilaçlarının uzman kontrolünde verileceğini kaydetti.

-ESO'dan KOBİ'lere eğitim

Eskişehir Sanayi Odası ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğinde TEB KOBİ Bankacılığı desteğiyle ''Kurumsal KOBİ Yöneticiliği'' konulu eğitim programı 60 kişinin katılımıyla başladı.

ESO'dan yapılan açıklamaya göre, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yönetim pozisyonlarında çalışanların mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya yönelik olarak hazırlanan eğitim programını başarıyla tamamlayanlar Boğaziçi Üniversitesi tarafından verilen 'Başarı Belgesi'ni almaya hak kazanacak.

Eskişehir Sanayi Odası'nda gerçekleşecek eğitimlerde, İnsan Kaynakları Yönetimi, Etkileşim Becerileri Geliştirme, Yerelden Küresele Pazarlama İletişimi, Stratejik Yönetim Felsefesi, Sorun Çözme Karar Verme, Proaktif Düşünce Gücü, Aile Firmalarında Kritik Başarı Faktörleri, KOBİ'lerde İthalat ve İhracat İşlemleri, İş Yerinde Kurumdaşlık, Çağdaş Yönetim Becerileri, Belirsizlik Ortamında Stres Yönetimi, Finans Yönetimi ve İş Yaşamında Hukuk Enstrümanı konuları akademisyenler ve uzmanlar tarafından katılımcılara aktarılacak.

Muhabir: Hicret Özkan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA