Gümüşhane Valisi Mayda, Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Avusturya ziyareti ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Vali Mayda, Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın düzenlediği ve kendisinin başkanlığında Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Rize Valisi Nurullah Çakır ve diğer yetkililerle kış turizmi ile ilgili görüşmeler ve incelemelerde bulunmak üzere Avusturya'nın çeşitli bölgelerine ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Avusturya'da Kitzbühel Ticaret Odası'nda bir çalıştaya katıldıklarını belirten Mayda, ''Burada, 'kısa süren kış sezonunda otelleri ve tesisleri nasıl dolu tutabiliriz, otelinizi nasıl cazip hale getirebilirsiniz, kış sezonunu nasıl uzatabilirsiniz, yaz sezonunu nasıl kazançlı hale getirebilirsiniz' sorularının cevapları anlatıldı. Kayak ve kış sporları ile ilgili makine ve ekipmanların tanıtımı yapıldı'' dedi.

Uluslararası Kayak Federasyonu Başkanı İsviçreli Gianfranko Kasper ile de görüşme ve toplantı yaptıklarını anlatan Mayda, şunları söyledi:

''Uluslararası Kayak Federasyonu'nun 2011 Erzurum Olimpiyatları'na verdiği destekten dolayı kendilerine teşekkür ettik. Türkiye'de ve Doğu Karadeniz bölgemizde son yıllarda kış turizmine büyük yatırımlar yapıldığını, Doğu Karadeniz bölgemizde 7 kayak merkezinin çalışmalarının devam ettiğini, bunlardan 2'sinin Gümüşhane'de, birer tanesinin Ordu, Giresun, Rize, Trabzon ve Artvin'de olduğunu söyledik. Türkiye'nin uluslararası organizasyonlarda büyük başarılar gösterdiğini söyleyerek 2020 İstanbul Olimpiyat Oyunları'na kendilerinden destek istedik ve Doğu Karadeniz bölgemize davet ettik.''

Yapılan incelemelerden ve ziyaretlerin ardından gerek yaz ve gerekse kış turizmi için Avusturya örneğine uygun projeler üretilebileceğini ifade eden Mayda, proje hazırlıklarına en kısa sürede başlanılacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA