Gönül Elçilerinden Huzurevine Ziyaret
Ordu’da, “Gönül Elçileri” Projesi kapsamında öğrenciler huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

Huzurevinde gerçekleştirilen etkinliğin amacıyla ilgili bilgi veren Psikolog Gül Düzgün, “Bugün, ‘Gönül Elçileri’ projesinin bir aşaması olan ‘Kuşaklar Arası Uyum’ çerçevesinde, Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerimizle birlikte huzurevi sakinlerimizi ziyaret ettik. Bu ziyaretimizdeki amacımız, hem Türk aile yapısında ailenin temel direği olan büyüklerimize sahip çıkma ve onlara gereken saygıyı gösterme bilincini gençlerimize aşılamak, hem de gençlerimizin ‘gönüllülük’ kavramına dikkatlerini çekmekti. Hayatın bir gerçeği olarak, bir gün hepimiz yaşlanacağız. Gençliklerinde, yetişkinliklerinde bu ülkeye, bu millete hizmet eden ve bizleri yetiştiren annelerimizi, babalarımızı, yaşlılarımızı asla unutmamız gerekir. Her daim onların halini ve hatırlarını sorarak, hayır dualarını almalıyız. Gençlerimizi de bu bilinç ve şuurla yetiştirmeliyiz. Gençlerimizle birlikte huzurevi sakinlerine yaptığımız ziyaret, buradaki yaşlılarımızı mutlu etmiştir. Öğrencilerimiz de bu ziyaretten dolayı çok duygulanmışlar ve etkilenmişlerdir. Bu tür sosyal etkinlikleri bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi 11-F sınıfı öğrencilerinden seçilen gönül elçileri de, “Biz bundan sonra buradaki yaşlılarımızı sık sık ziyaret edeceğiz, onların yalnızlıklarını paylaşmaya çalışıp, onları mutlu etmek için elimizdeki her imkanları seferber edeceğiz” diyerek duygularını dile getirdiler.
Ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Huzurevi sakinleri ise, “Bizleri unutmayarak, her fırsatta yanımızda olan ve bugün de gönül elçisi öğrencilerle birlikte bizleri, yaptığı ziyaretlerle mutlu eden Gül Düzgün’e teşekkür ediyoruz” dediler.
Ordu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinden seçilen gönül elçilerinin huzurevi ziyaretinde eğlence programı da düzenlendi.
Huzurevi sakinleri şarkılar eşliğinde gönül elçisi öğrencilerle birlikte güzel bir gün geçirmenin keyfini yaşadı .
