Eski Tpao Genel Müdürü Mehmet Uysal:

Veda ziyaretlerini sürdüren eski Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, Adıyaman’da günlük 10 bin varil petrol üretimi olduğunu belirterek, 2023 yılında bu rakamın 10 katına çıkacağına inandığını vurguladı.

Eski Tpao Genel Müdürü Mehmet Uysal:
TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, emekli olmasının ardından veda ziyaretlerini sürdürüyor. TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Halil Murat Demir’in onuruna verdiği yemeğe katılmak ve çalışanlara veda etmek için geldiği Adıyaman’da açıklamalarda bulunan eski TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, 37 yılını doldurduğu TPAO’dan ayrılmanın hüznünü yaşadığını ifade etti.

Her Son yeni bir başlangıç olduğunu, yepyeni bir hayata başladığını kaydeden Mehmet Uysal, kendisi ve TPAO için Adıyaman’ın yerinin ayrı olduğunu dile getirdi.

Adıyaman’ın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına katkısını sürdürdüğü gibi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının da Adıyaman’a katkı sağladığını dile getiren Uysal, Son yönetim kurulu toplantısında Adıyaman’a 32 derslikli bir ilkokulun yapılmasına karar verildiğini ifade etti.

Mehmet Uysal, Adıyaman’daki petrol üretiminin ileride daha çok artacağını belirterek şunları söyledi: “Biz mesleğe başladığımız vakit Türkiye’nin petrol üretimi 17 bin varildi. Bu rakama çok sevinirdik ama 50 bin varili bulabilir miyiz diye düşünürdük. Bir ağabeyimiz bize hayallerimizi geniş tutmamızı söyledi.

Gerçeklerin hayallerin önüne geçtiğini söyledi.

Hakikaten, Adıyaman’daki Karakuş sahasının keşfiyle 75 bin varillere kadar çıktık. Bugün Adıyaman’da 10 bin varile yakın petrol üretimi var. 2023 hedefine 10 yıl var. 10 yılda bu üretimin en az 10 kat artmasını ümit ediyorum ve artacağına da inanıyorum. Sizlerin çalışmalarıyla bu üretimi yakalayacağımıza eminim. Şimdiye kadar yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlere müteşekkirim.” TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Mehmet Uysal’a plaket ve el dokuması halı takdim etti.

Halil Murat Demir, Eski Genel Müdür Mehmet Uysal’ın her zaman bir ağabey şefkati ile kendilerine yol gösterdiğini, aralarında ağabey-kardeş ilişkisi olduğunu belirterek, Adıyaman’daki tüm etkinliklerde kendilerini yanlarında gördüklerini ifade etti.

Kaynak: İHA