Den İl Sağlık Müdürlüğü Personeline Seminer

Abdullah Gül Üniversitesi Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Mehmet Alabay, İl Sağlık Müdürlüğü'nün idari personeline, ''Stratejik Planlama'' konulu seminer verdi.

Alabay, Kayseri Geriatri Merkezi Salonu'ndaki seminerde, AGÜ-nün yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü Stratejik Planlama çalışmalarında kazandığı deneyimi diğer kurumlarla paylaşmaya devam edeceğini ifade etti.

Alabay, İl Sağlık Müdürlüğü-nün misyon ve vizyon değerlerinin, stratejik hedeflerinin ve performans kriterlerinin Sağlık Bakanlığı-nın değerlerine paralel olarak nasıl hazırlanması gerektiğini anlattı.

Stratejik planlama ve yönetim süreci ile ilgili ''mevcut durum analizi, strateji oluşturma ve stratejiyi uygulama'' aşamalarını hakkında bilgi veren Alabay, ''Tıp alanında hastalık yoktur, hasta vardır. Her hasta farklıdır. Her kurum için de farklı bir stratejik plan olmalıdır'' dedi.

Bir kurumun stratejik planının başka bir kurumun stratejik planına aktarılamayacağını belirten Alabay, her kurumun kendine özgü stratejik planının olması gerektiğini söyledi.

Stratejik planın kurumun farklılıklarının ifade ediliş biçimi olduğunu kaydeden Alabay, ''Rakiplerinizden farklı bir stratejik plan çıkaramıyorsanız, yaptığınız farklı bir iş de yok demektir'' diye konuştu.

Alabay, stratejik planlamanın aşağıdan yukarıya doğru yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Orhan Canbulatel

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA