Danişment Ortaokulundan Velilere Altın Öneriler

Çorum’un Osmancık Danişment ortaokulu rehberlik servisi öğretmenleri tarafından öğrenci velilerine yönelik mektuplar hazırlandı.

Danişment Ortaokulundan  Velilere Altın Öneriler
Sevgi dolu bireyler yetiştirmek için anne ve babalara altın öneriler başlığı taşıyan mektuplarda öğrenci velilerinden hayata biraz ara verip çocukları ile ilgilenmeleri isteniyor. Velilerden çocuklarına zaman ayırmaları ve evlatlarıyla oyun oynamalarının önerildiği mektuplarda ayrıca ebeveynlerden çocuklarıyla birlikte hasta ve akraba ziyaretleri yapmaları da tavsiye ediliyor.

Çocukların değer yargılarının geliştirilmesinde katkıda bulunulmasının istendiği mektupta insanın susuzluk ve açlık kadar sevgiye ihtiyacı olduğu vurgulanıyor.

Çocukların iyi bir işi başardığında tebrik edilmesinin altının çizildiği mektupta, benzeri daha pek çok konuda sistemli öneriler getirilmiş. Okul öğrencileri ise velilere mektup uygulamasından çok memnun olduklarını dile getirerek uygulama ile birlikte ailede daha mutlu olduklarını anne ve babalarının kendileri ile daha çok ilgilendiklerini ifade ettiler .
Kaynak: İHA