CBÜ Mezunu Karakoç ‘Selam’da Rol Aldı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 2010 yılında mezun olan Emre Karakoç, 3 kıtada ve 4 farklı ülkede çekilen ilk Türk filmi olma özelliğine sahip “Selam”da rol aldı.

CBÜ Mezunu Karakoç ‘Selam’da Rol Aldı
CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde eğitim aldığı dönemde birçok sosyal sorumluluk projesine imza atarak, binden fazla çocuğu mutlu etmeyi başaran Emre Karakoç, İstanbul’daki oyunculuk kariyerinde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Köy okullarına ve kanserli çocuklara yaptığı yardım projeleri ve oynadığı tiyatro oyunlarıyla Manisa’da adından söz ettiren Emre Karakoç, özellikle yerel ve ulusal anlamda büyük ses getiren kanserli çocuklar için gerçekleştirdiği “Proje Şafak”la Türkiye’nin en iyi öğrenci projelerinden birine imza atmış, bu projeyle Manisa ve İzmir’de yaşayan 33 kanserli çocuğun bisiklet, bilgisayar gibi isteklerinin yerine getirilmesini sağlamıştı. Üniversiteden mezun olduktan sonra oyunculuğa devam etme kararı alan Emre Karakoç, İstanbul’da Haldun Dormen’le çalışmaya başladı ve tiyatro oyunları ile Araf Zamanı dizisinde rol aldı. Mezun olduğu Celal Bayar Üniversitesi’nin, 2012 yılı Bahar Şenliğine Haldun Dormen’le birlikte konuk olan Emre Karakoç; Fatma Karanfil, Burçin Abdullah ve Yunus Emre Yıldırımer ile birlikte başrolleri paylaştığı “Selam” filmiyle, 29 Mart’ta sinemaseverlerle buluşacak. Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakâr öğretmenlerin öyküsünün anlatıldığı ve yönetmenliğini Levent Demirkale’nin yaptığı film, üç kıta ve dört ülkede çekilen ilk Türk filmi olma özelliğine sahip. Türkiye ve yurt dışında birçok ülkede gösterimi yapılacak filmin dağıtımını ise Warner Bros şirketi yapacak.

Konuyla ilgili bilgi veren CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, “Mezunlarımızın başarılarını görmekten mutluluk duyuyorum. Mezunlarımız için oluşturduğumuz web sayfasında, onların başarılı çalışmalarına yer verecek, üniversitemizin dergisi vasıtasıyla da bu başarı öykülerini okurlarla paylaşacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA