Araç Sürücülerine Hız Sınırı Uyarısı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, araç sürücülerini yerleşim yeri içi ve yerleşim yeri dışındaki yollarda hız sınırları konusunda uyardı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Son zamanlarda yapılan radarla hız kontrollerinden ve Müdürlüğümüze yapılan müracaatlardan bazı vatandaşlarımızın yerleşim yeri içerisindeki ve yerleşim yeri dışındaki hız sınırları ile Kayseri il merkezindeki yollarda hız sınırları hakkında yanlış bilgilere sahip oldukları tespit edildiğinden bu konuda Müdürlüğümüzce bilgilendirme yapılması zarureti doğmuştur'' denildi.

Açıklamada, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100. maddesinde bazı araç cinsleri için hız sınırlarının şu şekilde belirlendiği ifade edildi: Araç Cinsi Yerleşim Yeri İçi Yerleşim Yeri Dışı Şehirlerarası Çift Yönlü Bölünmüş Yollar Otoyollar Karayolları Otomobil 50 90 110 120 Minibüs, Otobüs 50 80 90 100 Kamyonet 50 80 85 95 Panelvan 50 85 100 110 Kamyon, Çekici 50 80 85 90 Motosiklet 50 80 90 100 Açıklamada, ''Ancak Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı UKOME Kurulunun Kararı doğrultusunda İl Merkezindeki aşağıdaki yollarda sadece otomobil cinsi araçlar için yerleşim yeri içinde hız sınırları 70 kilometreye çıkarılmış, diğer yollarda (bölünmüş yollar dahil) hız sınırları yukarıda belirtilen araçlar için 50 kilometredir'' denildi.

Hız sınırlarının otomobiller için 70 kilometre olduğu yolların ise, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı-Kocasinan Kavşağı ile Havaalanı arası, Komando Caddesi, Erciyes Caddesi-Kartal Kavşağı ile Hisarcık Meydan arası, Talas Caddesi-Hemzemin Geçit ile Kerkük Cadde Kavşağı arası, Aşık Veysel Bulvarı-Tavlusun Kavşağı ile Kerkük Caddesi arası, Kerkük Caddesi, 30 Ağustos Bulvarı, Kocasinan Bulvarı-Mimarsinan Kavşağı ile Karayolları Kavşağı arası, Osman Kavuncu Bulvarı-Karayolları Kavşağı ile Serbest Bölge Kuzey Çevreyolu Bağlantı Yolu Kavşağı arası, Sivas Bulvarı-Mimarsinan Kavşağı ile Kaykoop. Kavşağı arası, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı-Organize Sanayi Girişine (43. Cadde-8. Cadde Kavşağı) kadar, Erkilet Bulvarı-Veterinerlik Fakültesi Kavşağından Yeşil Mah. Kanal Boyu Sarımsaklı Köprüsü Kavşağı arası, Hobi Bahçeleri Kavşağı ile Erkilet Kocasinan Fen İşleri Atölyesi arası, Gesi Caddesi, Hacılar Yolu-Asri Mezarlık Kavşağı ile HES Kablo Kavşağı arası, Bağdat Caddesi, Ihlamur Caddesi-Demiryolu ile Kadir Has Caddesi Arası, TOKİ Kadir Has Bulvarı olarak belirlendiği bildirildi.

Hız sınırları ile ilgili diğer detayların Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100. maddesinde düzenlendiği belirtilen açıklamada, hız sınırlarını yüzde 10’dan yüzde 30 dahil aşanlara 166 TL., yüzde 30’dan fazla aşanlara ise 343 TL. para cezası uygulandığı kaydedildi .
Kaynak: İHA