Suudi Arabistan Şura Meclisi Üyeleri Kral Huzurunda Yemin Etti

Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah bin Muhammed bin İbrahim Al-Şeyh ve meclis üyeleri ile Riyad Bölge Emirliği'ne atanan Prens Halid bin Bandar bin Abdülaziz Kral Abdullah bin Abdülaziz huzurunda yemin etti.

Kral Abdullah'ın Riyad'daki sarayında gerçekleşen Meclisin altıncı dönem ilk yılın çalışmaları açılışı ve yemin töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından yeniden Şura Meclisi Başkanlığına getirilen Abdullah bin Muhammed bin İbrahim Al-Şeyh ve aralarında ilk kez üyeliğe atanan bayan üyeler Kral Abdullah huzurunda yemin etti.Törende kısa bir konuşma yapan Suudi Kralı, "İlk kez bayanların katılımıyla gerçekleşen Şura Meclisi'nin altıncı dönem ilk yılın çalışmaları açılışında sizinle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum." dedi.

Kral konuşmasında üyelere yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi.Ardından Riyad Bölge Emirliği'ne yeni atanan Prens Halid bin Bandar bin Abdülaziz ve Yardımcısı Prens Türki bin Abdullah bin Abdülaziz, Suudi Kralı huzurunda yemin etti. Kral yeni Emiri ve yardımcısını tebrik ederek görevlerinde başarı diledi.Tören sırasında Kral Abdullah'a Suudi Arabistan Para Ajansı yıllık raporu sunuldu. Raporu Maliye Bakanı İbrahim bin Abdülaziz el-Assaf ve Para Ajansı Valisi Fahd bin Abdullah el-Mubarek sundu.Suudi Kralı tören sonunda katılımcılara "Ülke için ve benim için değerli olan sizleri kucaklayamadığım, tokalaşmadığım için üzgünüm, üzgünüm, üzgünüm." dedi.

Yemin törenine Suudi Başbakan Birinci Yardımcısı Savunma Bakanı Veliaht Prens Salman bin Abdülaziz, Başbakan İkinci Yardımcısı Prens Mukrin bin Abdülaziz, prensler, bakanlar ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.