Hollanda Erbil'de Konsolosluk Açtı

Hollanda, Irak’ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrinde konsolosluk açtı.

Konsolosluğun açılışına Irak Bölgesel Kürt Yönetimi İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Hollanda Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Renas Jonson, Hollanda’nın Irak Büyükelçisi Hari Molinar, Hollanda’nın Erbil Başkonsolosu Heron Kinderhos, Bölgesel Kürt Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Hollanda Dışişleri Bakanlığı Jonson, son yıllarda Kürt bölgesinin ticari ve ekonomi alanlarda büyük gelişmeler kaydedildiğine şahit olduklarını söyledi.

Kürt yönetiminin izlediği doğu politikaların olumlu gelişmeye yansıdığını dile getiren Jonson, Kürt halkının geçmişte yaşadığı acılarınıkendisini üzdüğünü ve bu acıların tekrarlanmaması için Kürtlerin ve Hollandalıların birbirine destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Kürt yönetimi adına konuşan İçişleri Bakanı Kerim Sincari ise Hollanda hükümetinin Kürt bölgesine verdiği değerden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Bölgede yatırım yapacak Hollandalı iş adamlarına her zaman destek olacakları belirten Sincari, kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

Hollanda’nın Erbil Başkonsolosu Heron Kinderhos ise, Kürt bölgesi ile bundan sonra ilişkileri güçlendireceklerini ve Hollanda firmalarının bölgeye gelmeleri için imkan sağlayacaklarını söyledi.

Heron: ”Biz Kürt milletinin acılarını Hollanda halkı ile paylaşıyoruz. Örneğin; bu hafta Hollanda’nın Hague şehrinde Helepçe ve Anfal katliamı için bir anıt kuracağız. Bildiğiniz gibi Hague şehrinde uluslar arası adalet mahkemesi bulunmaktadır. Bu da Kürtlerin acılarını uluslar arası arenaya taşımak için önemli bir adımdır.” şeklinde konuştu.