''Gönül Elçileri'' Projesi, İpsala'da Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan ''Gönül Elçileri'' projesi İpsala'da tanıtıldı.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ''Gönül Elçileri'' projesinin, Türk milleti tarafından zaten yapılan iyiliklerin proje haline getirilmiş hali olduğunu söyleyerek, projenin başarıyla sonuçlanacağına inandığını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş da projenin, kadın, çocuk, yaşlı, engelli, gazi ve yoksul vatandaşlarla şehit ailelerinin şartlarını iyileştirmeyi amaçladığını söyledi.

Gönül elçilerinin herhangi bir karşılık beklemediğini ifade eden Özbaş, ''Gönül elçisi, sahip olduğu deneyim, bilgi, beceri ve kaynaklarını, saydığımız dezavantajlı grupların yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara katkı sağlayan kişidir'' dedi.

Özbaş, Edirne'de 6 koruyucu ailenin bulunduğunu kaydetti.

Toplantıya, Edirne Valisi Hasan Duruer'in eşi Zeliha Duruer, Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ün eşi Şule Yörük, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ün eşi Esra Gürbüz, İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda ve davetliler katıldı.

-İpsala Kaymakamı Gürbüz'den evi yanan aileye ziyaret-

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Korucuköy'de evi yanan aileyi ziyaret etti.

Muhtar Mehmet Ün ve azalarla birlikte evi yanan İdris Uludağ'a ''geçmiş olsun'' ziyaretinde bulunan Gürbüz, Uludağ'a prefabrike ev yapılacağını belirtti.

Ziyaretin ardından köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet eden Gürbüz, devletin kapısının herkese açık olduğunu, gerekli şartları taşıyan herkese Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca yardım yapılabileceğini ifade etti.

Muhabir: İsmail Aliş / Salih Baran

Yayıncı: Nurettin Coşkun
Kaynak: AA