Fotoğrafçılar Harekete Geçti
Fotoğrafçılar, Nüfus ve Vatandaşlık müdürlüklerinden verilecek yeni çipli kimlik kartlarında fotoğrafın müdürlüklerde çekileceği yönündeki haberler üzerine İzmir’de bir araya gelme kararı altı.

Davulcu; “Esnaf, büyük endişe yaşıyor. Böyle bir haksız rekabetle nüfus müdürlüklerinde de karşılaşmak istemiyoruz” diye konuştu.
İnternetin giderek yaygınlaşması ve teknolojideki gelişmeler nedeniyle fotoğrafçı esnafının iş yapamaz duruma geldiğini vurgulayan Davulcu; “Esnaf, vesikalık fotoğraf çekimleriyle ayakta durmaya çalışıyor. Esnafımız uzun süredir çipli kimlik kartları için fotoğraf çekimi esaslarının belirlenmesini bekliyor. Hüsran yaşamaktan korkuyoruz” dedi.
Davulcu, bugün İzmir’de çeşitli illerden 20 Fotoğrafçılar Odası başkanının bir araya gelerek konuyla ilgili toplantı yapacağını söyledi.
Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Ruşen Nergiz, bu yöndeki endişelerden haberdar olduğunu belirterek; “Bizim bildiğimiz yine eskisi gibi çipli kimlik kartlarında vatandaştan vesikalık fotoğraf istenecek. Bu hizmetin kurumda yapılmasına ilişkin bir çalışma yok. Bakanlıktan bu yönde bir talimatta yok. O yüzden endişeye kapılmaya gerek yok” dedi.
