Ankara Shoppıng Fest Finalde Yarışacak

Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest-ASF), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) bünyesindeki Dünya Odalar Federasyonu’nun (WCF) düzenlediği Dünya Odalar Arası Proje Yarışması’nda finalist olarak yarışacak.

8 Haziran-1 Temmuz 2012 tarihlerinde düzenlenen 1. Ankara Alışveriş Festivali, Türkiye’de elde ettiği başarıların ardından uluslararası alanda da başarılara imza atmaya hazırlanıyor. Ankara Ticaret Odası tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ASF’nin “En İyi Uluslararası Proje” dalında finalist olarak yer alacağı yarışma 22-25 Nisan 2013 tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirecek.

42 ülkeden 65 ticaret ve sanayi odasının katılacağı yarışmada, ASF’nin bulunduğu “En İyi Uluslararası Proje” kategorisi dışında, “En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi”, “En İyi Küçük İşletme Projesi”, “En Sıradışı Proje” ve “En İyi Genç Girişimcilik Projesi” kategorilerinde de projeler yarışacak.

Beş ayrı kategoride finale kalan odalar, projelerini 22-25 Nisan tarihinde Doha’da yapılacak Milletlerarası Ticaret Odası 8. Dünya Odaları Kongresi’nde sunacaklar. Katar Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliği yapacağı kongreye dünyanın dört bir köşesinden 12 bin ticaret odası katılacak. ASF 4 ÜLKEYLE YARIŞACAK Dünya Odaları Yarışması, dünyanın dört bir yanından gelen ticaret ve sanayi odaları tarafından yürütülen yenilikçi projelerin tanıtıldığı tek uluslararası etkinlik statüsünde. ASF bu yarışmada, alanında, İngiltere, Çin, Slovakya ve Tanzanya ile yarışacak. Ankara Ticaret Odası’nın Ankara Shopping Fest ile katıldığı yarışmaya, İngiltere’den Bristol Ticaret Odası, Çin’den Çin Uluslararası Ticaret Odası, Slovakya’dan Slovakya Ticaret ve Sanayi Odası, Tanzanya’dan Tanzanya Ticaret Sanayi ve Tarım Odası da kendi projeleriyle yarışacak. “DAHA İLK FESTİVALDE DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKTİK” ATO Başkanı Salih Bezci ise, Ankara Alışveriş Festivali’nin 12 bin oda önünde, dünya projeleriyle birlikte yarışmasının gurur verici olduğunu belirterek, “Başkent’te bir alışveriş festivali organize etmekteki birinci amacımız Ankara’nın tanıtımına katkı sağlayarak, marka şehir yolunu açmaktı. Daha ilk festivalle dünyanın dikkatini çektik” dedi.

Bezci, 7-30 Haziran 2013 tarihlerinde yapılacak İkinci Ankara Shopping Fest için hazırlıkların sürdüğü günlerde, festival projesinin dünyanın en önemli projeleriyle birlikte finalde yarışacak olmasının büyük önem taşıdığını kaydederek, “Ankara’nın ve Türkiye’nin prestiji artacak” dedi.

Bezci, “Durarak paslanmaktansa, çalışarak aşınmak daha iyidir diye çok sevdiğim bir atasözümüz var. Ankara için durmadık, çalıştık ve semeresini görmeye başladık. Ankara Shopping Fest gerek Başkentimizin tanıtımı gerekse ticari hayatın canlanması için doğru projeydi. Başarıyla uyguladık. İlk yılı sonuçları Ankaralıları mutlu etti. Şimdi projenin finalde yarışacak olması da ikinci bir mutluluk kaynağı oldu. Böyle bir projeye öncülük etmekten ve imza atmaktan dolayı onur duyuyorum. Yolumuz doğru bir yoldur ve bu yolun Ankara’yı “marka şehir”e çıkartması kaçınılmazdır” dedi.

Kaynak: İHA