Yurttaş’tan Yer Altı Su Sayacı Açıklaması

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, yer altı sularına sayaç takılmasına ilişkin üreticilere sağlanan tüm kolaylıklara rağmen muhalif milletvekilleri tarafından uygulamanın saptırılmak istendiğini söyledi.

Yurttaş’tan Yer Altı Su Sayacı Açıklaması
AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, yer altı sularına sayaç takılması konusunda bir açıklama yaptı. Yeraltı sularının daha tasarruflu kullanılması gerektiğini ifade eden Yurttaş, “Ancak uygulamadaki gecikmeler ve yeni bir takım şartların ortaya çıkması sebebiyle daha detaylı bölge seçimlerinin DSİ tarafından yapılması ve Bakanlar Kurulu onayıyla bu bölgelerde sayaç uygulamasına geçilmesi sağlanmıştır. Bu yasa ile özellikle köylerimizde bir rahatlama sağlanarak daha katılımcı bir su kullanım projeksiyonu gerçekleştirilecektir. Böylesine önemli bir durum söz konusu ve su sayaçlarını zamanında takmayanlar için getirdiğimiz kolaylıklar göz önündeyken özellikle CHP’li Manisa milletvekillerinin durumdan bihabermiş gibi davranmaları şaşkınlık vericidir” dedi.

Tarım sulamalarında içme ve kullanma sulamalarında bir yıl şartı getirildiğini kaydeden Yurttaş, “Ancak sayaç takma imkanı olmayanlar aynı süre içinde müracaatları halinde sayaçları 3 yıl içinde DSİ tarafından takılacak ya da taktırılacak, bedeli yüzde 10 fazlasıyla belge sahibinden tahsil edilecektir. Ayrıca taksitle ödeme imkanı da getirilmiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA