Vali Harput’tan Babasultan Köyüne Ziyaret

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Babasultan Köyü’ne ziyarette bulundu.

Vali Harput’tan Babasultan Köyüne Ziyaret
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Özel İdare Genel sekreteri Bilal Çelik, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı ve Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik ile birlikte tarihi Babasultan Köyü’nü ziyaret etti. Geyiklibaba Camii ve Türbesinde yapılacak olan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Harput, köy kahvehanesinde vatandaşlarla konuştu.

Babasultan Köyü’nün sıradan bir köy olmadığını belirten Harput, “İnşallah buranın en güzel şekilde baştan aşağıya restorasyonunu yapacağız. Buranın ona layık bir yer haline gelmesi lazım. Bu zatlar bizim sigortamız. Aynı zamanda bizim tarihimiz. Ona sahip çıkarsak oda bize sahip çıkar. Onun için burayı muhteşem bir ziyaretgah haline getirerek turizme açacağız. Projesini tamamladık bu sene restorasyona başlayacağız” dedi.

Köyleri bir bir dolaşarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Harput, “Birlik olacağız. Bizler aynı bayrak altında aynı vatanda yaşıyoruz. Üzüntümüz de sevincimizde aynı. Bizi ayıran hiçbir şey olamaz. Bu şekilde aynı zamanda çok çalışarak güçlü olacağız. Herkes elindeki malının kıymetini bilecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA