Selçuk’lu Dağcılar Keşfetmeye Devam Ediyor

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi'nin faaliyetleri hız kesmeden devam ettiriyor.

Her hafta başka bir coğrafyaya misafir olan dağcılar, şimdide Beşparmak dağında (Latmos) kamp kuracaklar. Latmos Karakaya neolitik dönem kaya resimleri ve Stylos Manastırı (Arap avlusu) arasında geçecek faaliyet için kaya resimlerinin bulunduğu alanda kamp kurulacak. Sadece kamp yapıp kısa yürüyüşler hedefleyenler bu alanda kalacak ve kampın tadını çıkaracak. Rehberin belirleyeceği donanım ve kondisyon bakımdan yeterli ikinci bir ekip ise, kampın ikinci günü erkenden yola çıkarak Stylos Manastırı (Arap Avlusu) bölgesine yürüyecek. 23-24 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek faaliyete Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan rehberlik edecek.

FARKLI ETKİNLİKLER SÜRECEK
Yurt içi ve yurt dışında yaşadıkları bölgenin sesi olan Selçuk’lu dağcılar gerçekleştirdikleri faaliyetlerin renkliliği ve başarılı çizgileri ile etkinliklerini hız kesmeden sürdürüyorlar. Geçtiğimiz haftalarda Gerga Arkeoloji Yürüyüşü, Gölova Çile Doğa Yürüyüşü, Arvalya Meryemana Çamlık Keşif Yürüyüşü ve Karya Yolu kamplı Yürüyüşü (Leleg Bölgesi) gibi etkinlikler ile üyelerine birçok seçenek yaratan Zirve Dağcılık, önümüzdeki dönemde farklı etkinlikler gerçekleştirmeye devam edecek.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Selçuk Şubesi önümüzdeki dönemde Barla Dağı (Gelincik Doruğu), Kosova Prizren’li Dağcıların Selçuk Ziyareti, Hisarkale Karagöl Kamplı Faaliyeti, Kerkis Dağı Çıkışı (Samos-Yunanistan), Frig Vadisi Kamplı Faaliyeti, Paşa Yaylası Kamplı Faaliyeti, Koca Balkan Dağları Tırmanışı (Kosova Prizren), Sipil Şenlikleri, Munzur Dağları Gediktepe Zirve Tırmanışı (3363m.), Kemaliye (Eğin) 35. Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Şenliği, Ağrı Dağı Tırmanışı, Via Sebaste Antik Yolu Kamplı Faaliyeti, Esence Dağı Çıkışı (Keşiş Dağı), Aladaglar Dağcılık Şenliği ve Denizli Kazak Abdal Kampı gibi çok sayıda yeni etkinliğe programında yer verecek .
Kaynak: İHA