Prof. Dr. Hamdi Şükür Kılıç, Adaylığını Açıkladı

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Şükür Kılıç, Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Kılıç, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada, üniversitelerin, bir şehrin, ülkenin sosyo-ekonomik kalbi konumunda olduğunu belirterek, ''Çünkü üniversite dinamik bir kurumdur, daima gelişme ve büyüme ortaya koymaktadır'' dedi.

Bayburt Üniversitesi'nin, yapacağı bu seçimde tarihi bir kararla karşı karşıya olduğunu savunan Kılıç, şunları söyledi:

''Burada yapılacak tercih, üniversitemizin sadece gelecek dört yılını değil, aynı zamanda geleceğini de belirleyecek ve yön verecek akademik ahlaka sahip bir yönetim kadrosunu iş başına getirmek olacaktır. Bu yönetim, akademik ve idari kadro ile birlikte Bayburt halkıyla bütünleşen bir anlayış içerisinde olacaktır. Bu noktada herkes üzerine düşen sorumluluk duygusuyla, şahsi ihtiras ve heveslerden uzak, üniversitemizin akademik, idari ve fiziki gelişmişliğinin yanı sıra Bayburt'umuzun, ülkemizin gelişmesi ve insanlık için adım atma iradesini, hissiyatını ortaya koymak zorundadır.''

Bayburt ve ülke halkının, üniversiteleri gerçek misyonlarına uygun vizyona doğru yönlendirmesi ve sistemi birilerine hizmet etmekten insanlığa hizmet edecek platforma sürüklemek için azami gayreti gösterecek sorumluluğu hissetmesi gerektiğini kaydeden Kılıç, ''Ben de şahsım adına, içinizden çıkan bir evladınız olarak bu sorumluluğu derinden hissederek Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığımı açıklamaya karar verdim'' dedi.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Asena Akçay

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA