İç çamaşırından el bombası çıktı

Hakkari'de devlet büyüklerine ve güvenlik güçlerine yönelik suikast hazırlığında bulunan 1 kişi yakalandı

İç çamaşırından el bombası çıktı
Hakkari'de düzenlenen operasyonda, İmralı Adası'nda hükümlü bulunan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Ocak 1999 günü Türkiye'ye getirilişin yıldönümünde, Hakkari'de devlet büyüklerine ve güvenlik güçlerine yönelik suikast hazırlığında bulunan 1 kişi yakalandı.

Kuzey Irak'taki örgüt kamplarında özel olarak eğitilen suikastçının üzerinde yapılan aramalarda iç çamaşırından 2 adet el bombası çıktı. İkinci bir operasyonda evinde yakalanan ve aynı olayla ilgili daha önce teslim olan teröristlelerle birlikte toplam 3 kişilik suikast ekibi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SUİKASTÇININ BİRİ TESLİM OLDU
34. Hudut Tugay Komutanlığı, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ve Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'nün koordineli olarak gerçekleştirdikleri operasyonda PKK terör örgütünün 15 Ocak günü düzenlemeyi planladığı suikast eylemi son anda engellendi. Kuzey Irak'ta bulunan PKK terör örgütü kamplarında özel olarak eğitilerek Hakkari'ye gönderilen bir suikastçi son anda pişman olarak, 11 Şubat 2013 günü Ortaklar Jandarma Karakolu'na gelerek teslim oldu. Suikastçi örgütün 15 Şubat 2013 günü suikast eylemi yapması için bir örgüt militanını daha göndereceği bilgisini verdi.

İÇ ÇAMAŞIRINDA 2 EL BOMBASIYLA ELE GEÇİRİLDİ
Teslim olan örgüt militanıyla birlikte eylem yapmak için Kuzey Irak'tan yasa dışı yollardan giriş yaparak Şemdinli'ye gelen diğer suikastçinin yakalanması için harekete geçildi. Bir kamyonetle ilçeye girmeye çalışan suikastçi yol çevirmesi yapan jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Suikastçinin üst aramasını yapan jandarma ekipleri, iç çamaşırının içerisine gizlenmiş 2 adet el bombasını ele geçirdi.

DİĞER SUİKASTÇININ EVİNE BASKIN YAPILDI
Soruşturmayı genişleten güvenlik güçleri, yine yurt dışından gelen diğer bir suikastçinin de Şemdinli'deki evinde gizlendiği bilgisine ulaşıldı. Hakkari Polis Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları operasyonda ikinci suikastçi de evinin camından kaçmaya çalışırken yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan operasyonlar sırasında, 1 adet Glock suikast silahı, 1 adet bu silaha ait şarjör, 13 adet fişek, 2 adet el bombası ve bol miktarda örgütsel içeriğe sahip dijital malzeme ele geçirildi.

3 KİŞİLİK SUİKAST TİMİ TUTUKLANDI
Yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 3 kişilik suikast ekibi tutuklanarak cezaevine gönderildi.