Azmak, Erguvan Kokacak

Muğla'nın Ula ilçesinde 8 Ocak'ta çıkan yangında yanan azmak kenarında ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Azmak, Erguvan Kokacak
Muğla’nın Ula ilçesindeki Gökova Körfezi'nin hemen kıyısında bulunan, Azmağı sazlıkları ile ünlü Akyaka beldesinde geçen aybaşında çıkan yangında 150 dönüm sazlık alan zarar görmüş, sazlık içinde yaşayan canlılar zarar görmüştü. Yangının üzerinden bir buçuk ay geçerken, Azmak’ta hayat normale döndü. Sazlık yeniden yeşermeye başlarken, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü de sazlık çevresindeki Azmak kenarına Erguvan ve Ilgın ağacı başta olmak üzere Bin adet fidan dikimi yapıldı.

Yanan sahalarda hemen ağaçlandırma çalışması yapan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Akyaka beldesinde yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Azmak etrafının alanları daha da güzelleştirilmesi amacıyla ağaç dikimini sürdürüyor. Gökova Orman İşletme Şefliği ve Akyaka Belediyesi işbirliği ile Akyaka azmak kenarında yapılan ağaçlandırma çalışmasında Sığla, Dişbudak, Katalpa, Erguvan ve Ilgın ağaçlarından Bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Dikim yapılan ağaçlardan özellikle Erguvan ve Ilgın ağacı bahar aylarında açtığı pembe çiçeğiyle biliniyor.

Gökova Orman İşletme Şefi Şeyda Kanburoğlu, dikilen fidanların büyüyüp ağaç olduklarında Azmak kenarındaki manzaranın bu günden çok daha farklı ve güzel olacağını söyledi.

Kaynak: İHA