Asimed Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez'den Açıklama

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, birkaç aydır yoğun bir şekilde Ermeni meselesinin gündeme getirilmeye çalışıldığını bildirdi.

Eğilmez, yaptığı yazılı açıklamada, Ermeni diasporasının Türkiye'ye yönelik propaganda savaşına daha da yoğunluk kazandıracağını belirterek, buna paralel olarak sözde soykırımın 100. yıl dönümünde yani 2015 yılında bu suçu Türkiye'ye kabul ettirmek için kapsamlı faaliyetlere girişeceğini belirtti.

Büyük bir bütçeyle, Türkiye aleyhinde başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere, küresel çapta agresif bir çalışma yürüteceklerini vurgulayan Eğilmez, şunları kaydetti:

''Bu faaliyetlerine başladılar bile. Yoğun Suriye, terör ve İmralı süreci gündemi içerisinde, Ermeni meselesi etrafında bir hareketlilik yaşandığı dikkatlerden kaçmış durumda. Yeni gelişmeler bağlamında Ermeni meselesinin önümüzdeki dönemde, ülkemiz aleyhinde kamuoyunda önemli bir yer işgal edeceği kaçınılmazdır. Şöyle ki birkaç aydır, daha önce görülmemiş bir yoğunluk ve bakış açılarıyla 'Ermeni meselesi' gündeme getirilmeye çalışılıyor. Ve ne yazık ki sözde Ermeni soykırımı iddialarını gündeme taşıyıp, Türkiye'yi zor durumda bırakmayı planlayan bir organizasyon başlamış bulunmaktadır.''

Bunlardan en önemlisinin büyük bir film projesi olduğunun altını çizen Eğilmez, şöyle devam etti:

''Genelde diasporaya olan desteğiyle tanınan bir şirketin sözde ermeni soykırımla ilgili dünya çapında ses getirecek ve ilgi uyandıracak bir film yapıyor. Yaklaşık 50 milyon dolar bütçeli filmin yönetmenliğini ermeni asıllı bir şirket yapacak. 24 Nisan 2015'de vizyona girmesi planlanan filmde, önceki sözde soykırımı konu alan filmlerin aksine ünlü Hollywood yıldızları rol alacak. İddialara göre, Natalie Portman ve Armand Assante ile anlaşmalar tamamlanırken, ermeni diasporası Al Pacino ve Leonardo DiCaprio gibi dünya çapında büyük bir şöhrete sahip iki yıldızı ikna edebilmek için çok yoğun bir çaba içerisinde.''

Eğilmez, ''Biz dernek olarak söz konusu film şirketine, Al Pacino, Leonardo DiCaprio Natalie Portman ve Armand Assante'ye hazırladığımız bilgilendirme CD ve e-mailleri göndermeye başladık. Bu bilgilendirme dosyalarında, 11. yüzyıldan günümüze kadar Türk-Ermeni ilişkileri anlatılıyor. Bu bilgiler içerisinde I. Dünya savaşı öncesi ve sonrasında Ermeni çetelerinin yaptığı katliamlar, Asala başta olmak üzere özellikle Ermenilerin kurduğu terör örgütleri ve yine Ermenilerin gerçekleştirdiği Hocalı katliamının bütün detayları yer almaktadır'' ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Hasan Özkal
Kaynak: AA