Aksaray'da ''Yöresel Ürünler Kampanyası''

Aksaray'da yöresel ürünlerin tüm yerel ve ulusal market ve alışveriş merkezlerinin satış reyonlarında yer alması için kampanya başlatıldı.

Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin başlattığı kampanyaya büyük destek görüyor.

Aksaray Valisi Selami Altınok ve Belediye Başkanı Nevzat Palta, kampanyayı başlatan Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği'ni ziyaret ederek, yöresel et ve süt ürünleri üreticilerine destek verdi.

Altınok, Aksaray'ın tarımsal ve hayvansal ürünlerde çok iyi bir noktaya geldiğini söyledi.

Aksaraylı üreticilerin gayretlerini desteklediklerini belirten Altınok, ''Marketlerde raf kazanmanın yanında sadece Aksaray mantığı ile değerlendirmeden ürünlerimizi 76 milyona ulaştırmanın gayreti içinde olmalıyız. Bu bir süreçtir. Ürettikçe, kazandıkça daha iyisini yapacağız. Tanıtım ve reklam da önemli'' dedi.

Tüm Aksaraylılar'dan önce Aksaray'ı düşünerek yaşadıkları bölgenin ürünlerine öncelik vermelerini isteyen Altınok, ''Aksaray'da üretilen ürünlerin benzerlerinden kalite olarak hiçbir farkı yok daha da taze olma şansı var'' diye konuştu.

Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, yöresel ürünlerin yerel ve ulusal marketlerde yer alması konusunda girişimlerde bulunduklarını, insanları bu konuda bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Aksaray'da üretilen yöresel ürünlerin kalite açısında bir sorunu olmadığını belirten Özkök, ''Aksaray'da üretilen et ve süt ürünleri ile unlu mamullerin market ve alışveriş merkezlerinin raflarında yer almasını istiyoruz. Aksaraylı üretici ve yatırımcı kardeşlerimize bu manada yardımcı olmak istiyoruz. Bu kampanyaya destek vermeliyiz'' dedi.

Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA